Еднократна помощ от 6400 лева при раждането на второ дете

...
Еднократна помощ от 6400 лева при раждането на второ дете
Коментари Харесай

Бюджетът на БСП: 6400 лева помощ за второ дете, по-висок данък само за доходи над 3900 лв.

Еднократна помощ от 6400 лв. при раждането на второ дете е планувана в различния бюджет за 2019 година на Българска социалистическа партия, който бе показан от водача на алената партия Корнелия Нинова през днешния ден.

Идеята на бонуса обаче е тези пари да не се дават на общо съображение, а единствено на фамилии, в които и майката, и бащата работят и се обезпечават.

" Такава мярка се ползва в редица европейски страни, не е единствено Орбан ", съобщи Нинова при оповестението на концепцията.

В различният бюджетен вид на Българска социалистическа партия е планувано и въвеждането на прогресивно подоходно облагане, само че в много мек вид. От левицата оферират за всички приходи до 3900 лв. на месец да се резервира ставката от 10 %, която е годна сега. За по-високите заплати е планувано да се начисляват по-високи данъци със стъпка от 1300 лв.. Така да вземем за пример за приходи от 3901 до 5200 лв. ставката е 12,5%, а за тези от 5201 до 6500 лева - 15%.

Според изчисленията на Българска социалистическа партия едвам 2% от хората в страната получават заплати над 5000 лв., а единствено 0,2% - над 20 000 лв. на месец.

От Столетницата оферират също по този начин минималната работна заплата следващата година да стане 640 лв. и да се преизчислят старите пенсии - нещо, което не е правено от 2009 година

Социалистите се оповестиха за опазване на корпоративния налог на сегашната ставка от 10 %, само че при Данък добавена стойност упорстват за по-ниски ставки за медикаментите (9% вместо сегашните 20 на сто) и за хляба (5 на сто).

Друга концепция в региона на образованието е да се вкара предписание за 1 учебник по всеки предмет и помагалата да са безвъзмездни за всички възпитаници от 1-и до 12-и клас.

Нинова разкритикува практиките на бюджетиране на ръководещите от ГЕРБ.

" Умишлено се занижават както приходите, по този начин и разноските. Това се прави, с цел да се харчат остатъците с еднолични решения на Министерски съвет. Тази порочна процедура се трансформира в традиция ", изясни водачът на Българска социалистическа партия.

Затова от алената партия ще предложат законопроект, съгласно който държавното управление ще получи правото да харчи единствено 1 % от регистрирания остатък.

" Всички останали разноски би трябвало да минават през актуализация в Народното събрание. Крайно време е да върнем нормалността и правовия ред ", добави Нинова.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР