Еднократна помощ от 300 лв. получават близо 100 000 семейства

...
Еднократна помощ от 300 лв. получават близо 100 000 семейства
Коментари Харесай

Еднократна помощ от 300 лева получават семейства с деца в първи и осми клас

Еднократна помощ от 300 лева получават близо 100 000 фамилии с деца в първи и осми клас за образователната 2022/2023 година Финансовата поддръжка е планувана за всички родители, без значение от техните приходи, записали децата си в държавни и общински учебни заведения, кандидатствали за подпомагането.

С отпуснатите средства родителите могат да закупят част от облеклата и пособията, нужни на учениците, в случай че изпитват финансови усложнения. Еднократната помощ се отпуска единствено в случай че детето живее непрекъснато в страната и не е настанено за развъждане отвън фамилията. Изключение се прави за децата настанени в приемни фамилии.

Парите се изплащат на два пъти, с влизането в действие на заповедта за отпущането им и през началото на втория образователен период. Условието е детето да не е прекъсвало учебно заведение, в случай че са зародили здравословни проблеми, които не разрешават това. В противоположен случай, отпуснатите средства в първия стадий подлежат на връщане, също и в случай че в границите на един месец детето е с 5 отсъствия по неуважителни аргументи.

Еднократната помощ е отпусната на 49 879 фамилии за 50 933 първокласници и на 48 595 фамилии за 49 464 осмокласници.
 6% от Брутният вътрешен продукт да се отделят за обучение, упорства синдикатът
6% от Брутният вътрешен продукт да се отделят за обучение, упорства синдикатът

Политиката за създаване на модерна физическа среда е мъчно работеща съгласно синдикатът
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР