Еднократна финансова помощ за отопление в размер на 300 лева,

...
Еднократна финансова помощ за отопление в размер на 300 лева,
Коментари Харесай

Правителството отпусна помощ от 300 лева за отопление на осем целеви групи

Еднократна финансова помощ за отопление в размер на 300 лв., предопределена за осем целеви групи, бе отпусната от държавното управление за осем целеви групи. Това разгласи на брифинг в Министерския съвет служебният вицепремиер по обществените политики и министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров. 

„ На днешното съвещание Министерският съвет одобри една спомагателна нова мярка за поддръжка на лица и фамилии, които получават поддръжка от страната на други нормативни учредения, само че към този миг не са получили целева помощ за отопление заради неотговаряне на подоходните критерии, които се отпускат по главните стратегии “, разясни той. 

Право на тази помощ ще имат: фамилии, които получават месечни помощи за дете без право на наследствена пенсия от умрял родител; фамилии, които получават месечни помощи за развъждане на дете с трайно увреждане до 18-годишна възраст или до довеждане докрай на приблизително образование; фамилии, които получават поддръжка за деца, настанени в семейство на родни или близки, или в приемно семейство; лица, които през тази година са подкрепяни вследствие на естествени бедствия; ветерани от войните и военноинвалиди.

По думите на вицепремиера мярката ще доближи до към 50 хиляди семейства, които не би трябвало да подават документи в Агенцията за обществено подкрепяне, тъй като са към този момент разпознати, а помощите ще им бъдат отпускани по облекчена процедура до края на тази година. 

Това е трета мярка в границите на политиката на държавното управление към рисковите групи. Около 370 – 380 хиляди души през този отоплителен сезон са ползватели на поддръжката, която оказва страната, посочи Лазар Лазаров.

„ През тази година държавното управление осъществя постоянната си стратегия за целево енергийно подкрепяне. С 623,55 стотинки целева помощ за този отоплителен сезон са подкрепени съвсем 302 000 души. Продължава обработката на документи “, разяснява още вицепремиерът. 

Лазаров напомни, че в края на октомври държавното управление предприе втора мярка в региона на целевото подкрепяне за отопление и утвърди спомагателен запас към бюджета на Министерството на труда и обществената политика за оказване на поддръжка на лица и фамилии, чийто приход надвишава избрания приход за подкрепяне с помощи за отопление с до 40 лв.. Към този миг съвсем 10 000 са лицата, които са подкрепени с 400 лв.. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР