Едногодишна условна присъда и 2000 лева глоба е получил бившият

...
Едногодишна условна присъда и 2000 лева глоба е получил бившият
Коментари Харесай

Условна присъда и 2000 лв. глоба за бившия служител на ДАНС, изнудвал фермер

Едногодишна условна присъда и 2000 лв. санкция е получил някогашният чиновник на ДАНС в Пловдив, който беше обвинен за това, че е изискал и взел рушвет от аграрни производител от Карлово, заяви БНР.

През септември предходната година 50-годишният служител поискал от фермера 1000 лв., а след това и още 750 лв., с цел да не рапортува открити нарушавания, осъществени от земеделеца.

Служителят на ДАНС се срещнал индивида в карловското село Ведраре и му споделил, че по отношение на него се води инспекция за нарушавания в качеството му на аграрни производител, има събрани материали, нещата са доста съществени и може да се стигне до арест. Поискал парите, с цел да бъде предотвратено задържането и по-нататъшното следствие. Малко откакто ги получил, той бил арестуван от полицията.

Обвиняемият е наказан по бързо правосъдно произвеждане, откакто е направил признания. Условната му присъда е с 3-годишен изпитателен период. Бившият чиновник на ДАНС също по този начин е лишен от правото да заема служба в държавни структури в областта на националната сигурност за период от 1 година.

Наказанието не е дефинитивно и може да бъде обжалвано в 15-дневен период.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР