Еднофамилните къщи също ще могат да бъдат санирани с европейски

...
Еднофамилните къщи също ще могат да бъдат санирани с европейски
Коментари Харесай

В големите общини ще санират еднофамилни къщи с евросредства

Еднофамилните къщи също ще могат да бъдат санирани с европейски средства. Единственото изискване е те да се намират в 50-те огромни общини, оповестяват от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие. Дейността ще се финансира по Програма " Развитие на районите " 2021-2027 година

Мерките ще се поддържат по цели 1 и 2 - " Интегрирано градско развиване " и " Интегрирано териториално развиване на районите ". Ще се финансират планове, разпознати въз основата на метода " отдолу-нагоре ", които са отразени в проектите за интегрирано развиване на общините и интегрирани териториални тактики за развиване на шестте района за обмисляне. Уточнява се и общият брой здания, които ще могат да се финансират, оповестяват от Министерство на регионалното развитие.

Задължително изискване за възобновяване на еднофамилните жилищни здания ще бъде съществуването на направено проучване за енергийна успеваемост и техническо проучване. Основната цел е след санирането постройката да реализира по-висок енергиен клас.

Най-големите общини в страната - Столична, Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Русе, Стара Загора, Видин, Велико Търново и Благоевград, ще получават финансиране в границите на Приоритет 1 " Интегрирано градско развиване ". По втория приоритет ще се финансират ограничения на територията на останалите 40 градски общини. Това са Враца, Ловеч, Лом, Монтана, Троян, Габрово, Горна Оряховица, Севлиево, Разград, Свищов, Силистра, Добрич, Търговище, Шумен, Сливен, Ямбол, Нова Загора, Айтос, Карнобат, Казанлък, Свиленград, Харманли, Димитровград, Кърджали, Хасково, Асеновград, Велинград, Смолян, Пазарджик, Пещера, Панагюрище, Карлово, Ботевград, Гоце Делчев, Дупница, Кюстендил, Перник, Петрич, Самоков и Сандански.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР