Едно задължително действие в рутината на всеки, особено домакиня, е

...
Едно задължително действие в рутината на всеки, особено домакиня, е
Коментари Харесай

Как да изчистим къщата бързо и ефективно?

Едно наложително деяние в рутината на всеки, изключително стопанка, е чист дом. Тази задача не е толкоз лека, изключително за работещ родител, по тази причина постоянно хората се обръщат към различни способи, като един път седмично да повикат почистваща компания, в случай че това им е по бюджета.

Има няколко бързи трикове, които ще ви спестят много време:

1. Чистете всички стаи по едно и също време, а не стая по стая

Важно е да вършиме всичко малко по малко, а не стая по стая. Първо прахосмукирайте целия апартамент, след това измиите с препарат всички стаи,а по-късно подсушете. Същото важи за събиране на отпадъци, прибиране на облекла за пране и тн. Това ще ви спести доста време.

2. Действайте по метода " от горната страна надолу "

Това е наложително. Няма логичност първо да измиете пода до искра, а след това да бършете паяжини и прахуляк, тъй като ще замърсите пода отначало. Първо са горни шкафове, след това съдове и плотове, и най-после към този момент подови настилки.

3. Преценете дилемите си

Ако си дадете 5 минути да помислите авансово, ще спестите доста време. Така, може да сложите дезинфектантен препарат в тоалетната паница да се накисва, до момента в който зареждате пералнята с пране. Аналогично и със загорели съдове, засъхнала лой по фурната и други Винаги може да оползотворите повече време, в случай че някои неща се наквасен авансово и спестите " триене ".

4. Делегирайте задания

И най-малките дечица могат да имат задачки. Децата обичат рутина и се усещат щастливи, че са били част от семейството. Подредбата на техните стаи е тяхно обвързване. Партньорът ви може да изхвърля боклука и да почисти плотовете. Важно е всеки да има задача в семейството, с цел да се усещат всички удобно.
 Кои зодии обичат да чистят? Кои зодии обичат да чистят?
Всички познаваме хора, които са действителната версия на Моника от сериала " Приятели " и доста държат на хигиената. Не единствено това - те обожават...

5. Не трупайте движимости

Изградете предписание, че което не е употребено от известно време и евентуално няма да бъде употребявано, дано да се продаде / подари / изхвърли. Трупането на движимости, списания и облекла за " всеки случай, тъй като може да потрябва " основава само претрупана къща (и всекидневно в никакъв случай не потрябват отново).

6. Разменяйте дрешниците си незабавно при топло/студено време

За да не преливат шкафовете ви за обувки с боти и джапанки, а дрешниците с плажни рокли и шлифери, доста значимо е да отделите време, с цел да приберете сезонните облекла в долап, който се употребява рядко. Това ще понижи пространството ви в дрешника и ще ви даде опция да подреждате / изпирате по-бързо всичко.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР