Едно забавно събитие с реверанс към всички дами, които така

...
Едно забавно събитие с реверанс към всички дами, които така
Коментари Харесай

Жени тичат по токчета в благотворителното състезание Кифла Run

" Едно занимателно събитие с поклон към всички дами, които по този начин или другояче тичат в всекидневието си по куп неща и задания. " Така разказват основателите концепцията си за осъществяване на първото по рода си съревнование в Асеновград, в което дами ще тичат по токчета.
Тази събота (09.03.19 г.), ден след 8-ми март - Международния ден на дамата - уредниците от клуб " Тангра ", Център за локални начинания и развиване, Спортен клуб " Тритон Екстрийм " и община Асеновград провокират дамите да се впуснат в едно по-различно предизвикателство. Те приканват асеновградчанки да се включат в конкуренцията по бягане, защото всички " тичаме всекидневно, без да е подготовка или за наслаждение. Не в природата, не с маратонки. Тичаме за работа, към детската градина, за среща с другари или с половинката, към у дома вечер при фамилията. Бързаме, с цел да се срещнем с другари, към педиатъра или пък до магазина. Тичаме по какви ли не мотиви от актуалния живот, и то без екипировка по всевъзможни градски терени ", напомнят основателите на ексцентричната конкуренция.
Точно поради всички тези аргументи групата асеновградчани взеха решение да провеждат съревнование по тичане в градска среда. Но не с екипировка, а с всекидневното облекло. Целта е да се покаже пред обществото, че тичането, осъзнато или не, е всекидневие за всяка една дама. Състезанието ще бъде извършено в съпричастност към дамите, борещи се с рака на гърдата. Организатори и участници се афишират с публичност срещу домашното принуждение. Освен всичко, конкуренцията по бягане с токчета в Асеновград ще бъде извършен в поддръжка на Лизавета Иванова - асеновградчанката, страдаща от множествена склероза и има потребност от средства за лечението си.
За тази цел ще бъде сложена кутия за дарения. " Кифла Run " ще започва тъкмо в 11:00 ч. на 09.03.19 година от централния площад в Асеновград " Академик Николай Хайтов ". Маршрутът няма да е повече от километър. Ще премине през фонтана на центъра, моста при остарялата пловдивска автогара, от кръговото кръстовище наляво към " Железния мост " и назад към финала на централния площад. " Препоръчително е с публично облекло и обувки, само че никой няма да върнем по бански, по къси панталони, с маратонки или джапанки ", споделят в умозаключение уредниците на събитието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР