Едно яйце на ден може да предпази от рак на

...
Едно яйце на ден може да предпази от рак на
Коментари Харесай

Едно яйце на ден пази от рак на гърдата

Едно яйце дневно може да защищити от рак на гърдата. Ефектът се дължи на мастните киселини омега-6, които то съдържа. Те понижават възпаленията в организма и по този механизъм въздействат позитивно на здравето в доста направления. Затова потреблението на яйца и зеленчуци от ранна възраст понижава риска от рак на гърдата 10 години по-късно .

Преди години учените потвърдиха, че потреблението на 6 яйца седмично намалява риска от рак на гърдата с 44%. Днес лекарите още веднъж поучават дамите наложително да включат яйцата в дневното си меню.
Британски учени от университета на Ексетър  дадоха още едно пояснение на защитната роля на яйцата. Те съдържат водороден сулфид (на него се дължи неприятният аромат, когато яйцето се развали), който оказва помощ при лекуване на сърце, бъбреци, при увреждания на очите и импотентност.

Веществото е от полза не единствено, когато сърцето страда, а и когато съдовата система е наранена. При диабета например, организмът боледува поради непотребната захар. В резултат клетъчните митохондрии (енергийните заводи на клетките), стартират да създават токсични метаболити на кислорода, които повреждат кръвоносните съдове. Заедно с това те губят способността си да вземат участие в естествената обмяна на веществата в организма. Митохондриите употребяват водородния сулфид за сила, която поддържа метаболизма. А, когато тази сила липсва или е незадоволително, кръвоносните съдове и тъканите се повреждат.

Така че, с цел да не стигнете до медикаменти, яжте профилактично по 1 яйце дневно.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР