Едно време нещата са се обяснявали по-лесно. Баща ви среща

...
Едно време нещата са се обяснявали по-лесно. Баща ви среща
Коментари Харесай

Във всеки от нас може да живее втора личност

Едно време нещата са се обяснявали по-лесно. Баща ви среща майка ви, забавляват се и най-после, ритайки и плачейки, излизате на бял свят – вие сте на половина майка си, на половина татко си и напълно самите вас.

Само че тази приятна история е малко по-сложна. Освен гените от родителите ви, вие сте мозайка от вируси, бактерии и даже други хора. Всъщност, в случай че имате близнак, е доста евентуално да имате негови тъкани в мозъка и тялото си. Още по-странно е, че тези тъкани могат да въздействат на държанието ви.

„ Хората не са единични същества, а суперорганизми “, споделя Питър Креймър (Peter Kramer) от университета Падуа. „ Изключително огромен брой същества се борят за надзор от самото начало. “

Може да звучи стряскащо, само че от дълго време се знае, че телата ни в действителност са комбинация от разнообразни организми. Микроби в стомаха създават невротрансмитери, които трансформират настроението. Някои учени даже считат, че микроби могат да насочват апетита, с цел да ни се яде тяхната обичана храна.

Това има аналози в природата – микроби могат да променят мозъка на мишка, с цел да бъде привлечена към котка, по този метод осигурявайки си леговище за поколение. Но хората са податливи също. „ Този паразит се намира в една трета от месните артикули във Англия, само че това би трябвало да спре “, споделя Креймър.

Като знаем това, излиза наяве, че дейностите, които подхващаме, не са напълно наши. В мозъка на индивида има освен микроби, само че и елементи от други хора. Най-явният образец са сиамските близнаци, само че съгласно Креймър и елементарните близнаци споделят някои тъкани.

Около 8% от еднояйчните близнаци и 21% от тризнаците имат две кръвни групи – едната създавана от личните им кафези, а другата от „ непознатите “ (на близнака). На процедура това е обединение на две тела, което се случва в доста органи, в това число и в мозъка.

© Ariko Inaoka

Дори и да не мислите, че имате близнак, е допустимо да сте се зародили като два ембриона, само че те са се слели по време на ранното развиване. Клетките на втория зародиш могат да се развият обикновено, тъй като това се случва в доста ранна фаза на развиване, само че въпреки всичко ще носите генетичния код и на различен човек.

„ Вие сте един човек, само че носите в себе си клетките на различен човек – в последна сметка сте двама души “, прибавя Креймър. Ето един необикновен случай – оказало се, че жена не е биологичната майка на двете си деца, които е родила.

„ Както и да се случи, е допустимо тъкани от едно човешко създание да трансформират развиването на мозъка при друго “, споделя Лий Нелсън (Lee Nelson) от Вашингтонския университет. В момента тя изследва дали може кафези от майката да преминат в мозъка на ембриона.

Нелсън е разкрила, че даже и като възрастни можем да станем жертва на непознати човешки натрапници. Преди две години Нелсън направила проучване върху тъкани от мозъците на дами, като следила за следи от Y-хромозоми. Около 63% от дамите носели мъжки кафези.

Не единствено че е била открита мъжка ДНК в мозъците на женски човешки същества, такава е имало в доста мозъчни райони. Едно от вероятните пояснения е, че кафези от синовете на тези дами са се внедрили в мозъците им. По някаква странна причина това намалявало опцията за насърчаване на Алцхаймер у дамите, само че тази причина остава тайнственост към този момент. Някои учени считат, че клетките на детето даже трансформират чувствата на дамата по време на бременност.

© Ariko Inaoka

Познанието ни за човешкия суперорганизъм е към момента в начален етап. „ Няма по какъв начин да разберем човешкото държание, в случай че гледаме единствено един субект в суперорганизма “, споделя Креймър. „ В последна сметка ще би трябвало да разберем всички, с цел да разберем по какъв начин се държим в действителност. “

Всъщност не би трябвало да сме нападателни към натрапниците – те ни вършат това, което сме. „ Мисля, че към този момент е ясно по какъв начин естествените емигранти в нашия организъм са съумели да оцелеят толкоз време… за положително или неприятно “, добавя Нелсън. „ Аз персонално считам, че „ за положително “ надвива. “

BBC

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР