Едно време БКП излезе с прогноза, че след 20 години

...
Едно време БКП излезе с прогноза, че след 20 години
Коментари Харесай

Комунизмът ни кацна на мушката - след 24 години или никога!?

Едно време Българска комунистическа партия излезе с прогноза, че след 20 години ще построим комунизма у нас. Това ”ще ” все ни се изплъзва. Те в този момент комунизмът ни кацна на мушката. Само 24 години ни разделят. Така стартира постът на поета Лъчезар Лозанов, разяснявайки прогнозата, че приходите в България ще доближат 90% от междинните в Европейския съюз през 2041 година. Поне това сочи проучване на Института „ Отворено общество “ на тематика „ Кога Източна Европа ще доближи Западна по приходи? “.

Някак благо ми става, въпреки че няма да го доживея, добавя той.

Интересно - през тия 24 години плануват ли се рецесии или възходът ще е непрекъснат и все нагоре. Или в случай че има рецесии и инфлация, Европейски Съюз ще реализира българската продуктивност и стандарти или ще стане наобратно? Сложни хамлетовски гатанки, само че камбаната ни се чува на Балканите, щото пък Сърбия и Албания ич комунизъм няма да има. Горките!, ядове се Лазанов. А ето какво мисли по въпроса Бранимир Ботев, изпълнителен шеф на Европейския институт по тактики и разбори: Българинът би достигнал средноевропейско равнище след 90 години и то в случай че през това време Европейският съюз има нулев напредък. По думите му в случай че Европейски Съюз има напредък едвам 0,5% на година, то тогава ще достигнем този стандарт след 141 години, а в случай че е единствено 1% това ще се случи след 233 години.

Ние стартираме от една доста ниска база и растежът, който вършим, не може да догони това, което имат европейските страни. Все едно слонът да направи една слонска крачка, а мравката да направи 10 крачки и да твърди, че е минала по-голямо разстояние”, счита Ботев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР