Едно уникално събитие се завръща в Пампорово за 11-тото му

...
Едно уникално събитие се завръща в Пампорово за 11-тото му
Коментари Харесай

Зимен байк дуел в Пампорово през уикенда

Едно неповторимо събитие се завръща в Пампорово за 11-тото му следващо издание през уикенда на 20-21 февруари. Колоездачи от всички краища на България се събират в Родопския ни курорт, с цел да премерят сили в зрелищния “Зимен Байк Дуел”.

По традиция надпреварата се организира в разгара на сезона, а участниците карат по особено построено снежно трасе включващо голям брой забавни детайли, като скокове, виражи, стръмни прави и скоростни прави и ще бъде ситуирано на писта №7 с край при Туристически Център Пампорово.

Надпреварата се организира в двубой формат с директна елиминация, като започват по двама участника по едно и също време, а по-бързия продължава напред към финала. Освен директните съперници, едно от главните трудности за състезателите е снега и непрекъснато изменящото се под гумите на колелата трасе с дължина от 1 километър.

Участниците ще бъдат разграничени в няколко категории – мъже, дами, юноши и ветерани, а за всички спечелили има готови награди от сътрудниците на събитието – Ред Бул, Допелхерц, хотел Перелик и други. Събитието се организира с поддръжката на Пампорово АД и община Смолян.

Със събитието се дава формален старт на спортния „ байк “ сезон в Пампорово, където през лятото предстоят доста забавни събития, измежду които огромно интернационално съревнование кръг от “iXS Downhill Cup” сериите, на което Велопарк Пампорово ще бъде хазаин за повторно.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР