Едно шоу на талибаните на Общото събрание на ООН, където

...
Едно шоу на талибаните на Общото събрание на ООН, където
Коментари Харесай

Хайко Маас: Едно шоу на талибаните в ООН няма да донесе нищо

Едно " шоу " на талибаните на Общото заседание на Организация на обединените нации, където пристигналите на власт в Афганистан ислямисти желаят да им бъде дадена думата, " няма да донесе нищо ", съобщи през днешния ден немският външен министър Хайко Маас, представен от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

" Общото заседание на Организация на обединените нации не е подобаващата платформа за сходно нещо ", сподели министърът в Ню Йорк и добави: " Трябва да приказваме с талибаните. Има няколко канала за това, които бяха открити през последните седмици ".

Правителството, назначено от талибаните след идването им на власт в Кабул в средата на август, публично изиска от Организация на обединените нации да приказва от името на Афганистан пред годишната сесия на Общото заседание, която ще продължи до понеделник.

Посланикът на предходното, свалено от талибаните афганистанско държавно управление, който към момента е упълномощен в международната организация, също желае да съставлява страната си. Малко евентуално е Организация на обединените нации да позволи този спор преди края на дебатите и да разреши на делегат на талибаните да приказва на влиятелната платформа, оповестиха няколко източници.

Повечето държавни управления по света към момента не признават държавното управление, назначено от талибаните, като преди този момент изискват то да извърши няколко условия, в това число ценене на правата на дамите и уговорката му да остави тези афганистанци, които желаят да изоставен страната, да го създадат.

" Важни са съответните обстоятелства, а не просто думите, по отношение на правата на индивида, изключително правата на дамите, приобщаващото ръководство и ясното разграничаване от терористични групи ", акцентира Хайко Маас.

" Комуникацията с талибаните и афганистанското държавно управление ще зависи от това ", добави той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР