Едно рутинно плащане на Дойче банк през миналия месец без

...
Едно рутинно плащане на Дойче банк през миналия месец без
Коментари Харесай

Дойче банк изгуби цели 28 млрд. евро, но само за кратко, посредством погрешен банков превод

Едно рутинно заплащане на Дойче банк през предишния месец насмалко не докара до голяма загуба за водещия немски заемодател в размер на цели 28 милиарда евро (35 милиарда долара), оповестява организация Блумбърг, цитирайки лица, осведомени с въпроса.

Става въпрос за седмицата преди католическия Великден, когато Дойче банк по невниманието е превела 28 милиарда евро към Deutsche Boerse като част от ежедневните си покупко-продажби с дериватни финансови принадлежности. Осъщественият трансфер е надвишил неведнъж сумата, която най-голямата банка в Германия е трябвало да преведе в сметка към клиринговата къща Eurex на Deutsche Boerse AG.

Огромната по мярка неправилна транзакция се е случила в последните седмици от мандата на някогашния основен изпълнителен шеф на Дойче банк - Джон Крайън, само че е била бързо видяна и не е нанесла никаква финансова щета. Този епизод обаче повдига нови въпроси по отношение на ръководството на риска и контрола в огромната кредитна институция, за който самият Джон Крайън се похвали, че е подобрил, преди да бъдат пропъден от управителния пост на банката.

" Това беше оперативна неточност при придвижването на поръчителство сред основните сметки на Deutsche Bank и сметката на Deutsche Bank в Eurex ", уточни Чарли Оливие, представител на немският заемодател. " Грешката беше открита в границите на няколко минути и по-късно беше поправена. Ние строго прегледахме аргументите за тази неточност и предприехме стъпки, с цел да предотвратим нейното повтаряне в бъдеще ", добави той.

Неразбориите към управническата рокада в Дойче банк докара до намаляване на акциите на водещия немски заемодател с над 25% от началото на годината. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР