Едно разследване на подобно тежко престъпление става с екип от

...
Едно разследване на подобно тежко престъпление става с екип от
Коментари Харесай

Криминалист: Тежките престъпления се разследват от екипи, а не индивидуално, както по филми и романи

Едно следствие на сходно тежко закононарушение става с екип от хора, а не самостоятелно, както по филми и романи. Това показа за Euronews Bulgaria доцент Людмил Георгиев - учител по криминалистика и създател на книгата „ От мястото на престъплението България “, във връзка следствието на убийството на Алексей Петров.

Разследването на всяко едно закононарушение може да се приравни като едно уравнение с доста незнайни . Случва се и в давностния период от 20 години – очакван за следствие на тежки закононарушения като убийства, да вземем за пример – да останат неразкрити. Но в границите на 20 години проверяващите органи имат уговорката да организират разнообразни процесуално-следствени оперативни мероприятия за постигане до истината.

В случая, съгласно мен разковничето е в аргументите и претекстовете за това ликвидиране. Оттам, и за поръчителя. Физическият палач най-вероятно е друг от този, който има интерес от гибелта на Алексей Петров.

В практиката са познати случаи, когато самият физически палач по-късно също бива премахнат, за да се прекъсне по безапелационен и благонадежден метод връзката сред поръчителя и самия случай , включително и с физическия причинител.

Поръчковите убийства нормално са от най-трудните за следствие закононарушения. Тук работата зависи през цялото време, от местопроизшествието – какви следи могат да бъдат открити, в каква степен очевидци могат да бъдат потребни за следствието. Оттам, професионалното отношение на проверяващите органи и на специалистите, ангажирани по случая.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР