Едно прекрасно стихотворение, каквото е Посвещение“ на Петя Дубарова, днес

...
Едно прекрасно стихотворение, каквото е Посвещение“ на Петя Дубарова, днес
Коментари Харесай

Сценарист за матурата по БЕЛ: Едно произведение ще бъде обърнато с хастара навън, без да има полза за никого

Едно прелестно стихотворение, каквото е " Посвещение “ на Петя Дубарова, през днешния ден ще бъде разкостено, разчленено, оценено от хора, които дали това е в душите им, дали това е в действителност това, което мислят и усещат, ние не знаем. Това разяснява в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " Валентина Ангелова, един от сценаристите на кино лентата " Петя на моята Петя ", въодушевен от творчеството на Петя Дубарова.

Според Ангелов в съчиненията от матурата по БЕЛ на зрелостниците, която се организира през днешния ден, ще е цялостно с клишета и опити за разбор от вида на какво е желал да кажа създателят и какво усеща лирическият воин.

" Нещо, което е толкоз уморително и толкоз даже унизително съгласно мен за всяко литературно произведение. Така че това са ми упованията: Едно произведение да бъде обърнато с хастара на открито без това да има никаква изгода за никого ", изясни тя.

По думите й тенденцията да се учат учениците да разсъждават върху непознати творби, в тази ситуация лирика, е неверна: " Много съм срещу, и считам, че това е пагубно както за развиването на младежите, по този начин въобще за разбирането им за литературата, и ги отблъсква от нея по един безапелационен метод още на тази възраст ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР