Едно поколение по-късно след славната ера на пънка, Музеят за

...
Едно поколение по-късно след славната ера на пънка, Музеят за
Коментари Харесай

Изложба на пънка в Ню Йорк

Едно потомство по-късно след славната епоха на пънка, Музеят за изкуство и дизайн в Ню Йорк отдава респект на величията на този жанр музика. Включително Секс Пистълс, Пати Смит, Блонди и останалите огромни имена.

Музейна експозиция в Ню Йорк се споделя " Твърде бърз да живее, прекомерно млад да почине: Пънк графики, 1976-1986 ". Тя наблюдава пънк придвижванията и тези след тях посредством флаери, плакати, обложки на албуми, промоции, списания. Целта е да се покаже особения почерк на пънка - графичния дизайн, колажите, пародиите.

Може би музиката на Секс Пистълс е знак на пънк рока. Британската тайфа има смелостта да покрие очите на кралица Елизабет Втора на плакатите на сингъла " Бог да пази кралицата " през 1977 година

Самият фронтмен на групата Джон Лайдън или прочут още като Джони Ротън влиза в ролята на гид, с цел да опише повече.
Джон Лайдън, вокал на " Секс Пистълс ": Ако не се бях включил към бандата, наречена " Секс Пистълс ", нищо от това нямаше да бъде тук, тъй като ние бяхме най-сериозните и най-честните. Също и най-директните.
Преди Ню Йорк експозицията беше показана предишното лято в Мичиган. Основата част от нея е предоставена от един колекционер. Тя отдава респект и на емблематичен клуб в Манхатън, открит през 1973 година и затворил порти през 2006 година
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР