Едно погрешно движение...Пентагонът е разработил концептуален план ( CONPLAN )

...
Едно погрешно движение...Пентагонът е разработил концептуален план ( CONPLAN )
Коментари Харесай

Ако те направят грешка, Ислямската република ще унищожи Тел Авив и Хайфа

Едно неправилно придвижване...

Пентагонът е създал " концептуален проект " ( CONPLAN ) за война с Иран с кодово име Support Sentry, заяви самостоятелният американски запас The Intercept. CONPLAN на Иран е „ просторен проект за деяние при изключителни обстановки за война, който Пентагонът създава в очакване на евентуална рецесия “.

Говорителят на Централното командване на Съединени американски щати (CENTCOM) майор Джеймс Мур отхвърли искане за коментар от обявата по отношение на развиването на иранския CONPLAN.

Миналия юни израелските отбранителни сили оповестиха тридневна оперативна стратегическа среща с CENTCOM.

В края на януари Съединени американски щати и Израел организираха най-голямото взаимно военно обучение в историята, наречено Juniper Oak (Хвойнов дъб).

По време на ученията бяха отработени удари по цели, симулиращи закани от морето. По време на ученията беше отработено и дозареждането във въздуха на израелските изтребители и бомбардировачи от тежки американски танкери KC-46.

Атака против нуклеарните уреди на Иран от израелски самолети е извънредно сложна заради неналичието на такива летящи танкери в Израел. Израел неведнъж искаше Съединени американски щати да му предадат KC-46), само че това не се случи. Способността за дозареждане във въздуха е сериозна за бомбардировач, който ще би трябвало да прелети повече от 2000 благи в арабското въздушно пространство.

Ученията Juniper Oak демонстрираха, че израелските самолети ще могат да нанасят високо ефикасни совалкови удари против Иран, само че единствено с поддръжката на американските KC-46, т.е. единствено тогава, когато Съединени американски щати дадат зелена светлина за това.

На 9 март шефът на Пентагона Лойд Остин дойде в Израел и се срещна с премиера Бенямин Нетаняху. След диалозите Остин сподели, че Съединените щати и Израел ще създадат всичко допустимо, с цел да попречат на Иран да се снабди с нуклеарни оръжия.

През септември предходната година порталът за военно разузнаване на Съединени американски щати Critical Threats стартира всекидневно наблюдаване на митингите в Иран, въз основа на което се реализира координацията и подстрекаването на тези митинги в границите на плановете на Пентагона Minerva и EMBERS (Тлеещи въглени). И двата плана се прилагаха интензивно през 2019 година

Тези планове са развиване на военната стратегия The Human Terrain System (HTS), в която вземат участие антрополози, социолози, политолози, лингвисти, които създадоха схеми за ръководство на манталитета на популацията на Ирак и Афганистан по време на нахлуването на американската войска.

Междувременно военното навлизане на Съединени американски щати в Иран не вещае нищо положително за агресора, което се потвърди през 2002 година по време на военноморските учения Millennium Challenge, по време на които се практикуваха военни дейности против Иран. Армията на Съединени американски щати беше обозначена със синьо, а Иран - с алено.

След като Червените получиха ултиматум от Сините, изискващ цялостна капитулация, те използваха своя москитен флот от бързи катери, с цел да стартират солидна превантивна офанзива с крилати ракети против корабите на Сините, претрупаха техните системи за противовъздушна защита и противоракетна защита и условно унищожиха 16 кораба, в това число включително самолетоносач, 10 крайцера и пет от шестте десантни кораба. При действителни бойни дейности това би довело до гибелта на повече от 20 хиляди души боен личен състав.

След като силите на сините бяха съвсем унищожени, ученията бяха прекъснати, а параметрите на ученията бяха изменени. В знак на митинг против манипулирането на резултатите от ученията, военачалник Ван Рипър подаде оставка от командването на " алените " и се изрече „ нелицеприятно “ за равнището на висшето командване на Съединени американски щати.

Негативният опит от Millennium Challenge 2002 беше взет поради от американската войска. През 2009 година анализатори от The Brookings Institution приготвиха отчета „ Кой път към Персия? Варианти за нова американска тактика по отношение на Иран “. В него се показва: „ Всяка военна интервенция против Иран евентуално ще бъде доста непопулярна по света... Най-добрият метод да се сведе до най-малко интернационалното наказание и да се обезпечи оптималната поддръжка е да се нанесе удар единствено когато има необятно публикувано разбиране, че на иранците са предложили чудесно съглашение, само че те са го отхвърлили... При тези условия Съединените щати (или Израел) могат да показват интервенцията като нещастна нужда, а не като гняв.

Дори в такава обстановка Иран няма да чака Съединени американски щати и Израел да ударят стратегическите му цели. През декември 2021 година Tehran Times разгласява публикация „ Един неверен ход “, която включва две карти. Едината показва стотици евентуални цели в Израел, втората сочи местоположенията на проирански формирования в Сирия и Ливан, откъдето могат да бъдат подхванати офанзиви против Израел. Частите на Хизбула в Ливан и палестинците в линията Газа разполагат с ирански ракети Fajr-3 с обхват до 43 км, способни да поразяват цели в централен Израел и да „ претоварят израелската система за противоракетна защита Iron Dome “ /Железен купол/.

Вестникът цитира думите на началника на Генералния щаб на иранската войска Мохамед Багери: " Иран в никакъв случай не подценява заканите на враговете и е подготвен да отговори на всевъзможни стратегически закани ". Статията приключва с думите на аятолах Хаменей: „ Ако те създадат неточност, Ислямската република ще унищожи Тел Авив и Хайфа “.

Превод: Европейски Съюз

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР