Едно от знаковите лица в родния политически живот- Анастасия Мозер,

...
Едно от знаковите лица в родния политически живот- Анастасия Мозер,
Коментари Харесай

Анастасия Мозер: Това, което ме радва, е диалогичността на Кирил Петков и колегата му

Едно от знаковите лица в родния политически живот- Анастасия Мозер, даде пред Нова телевизия своя коментар за процесите в страната и за политическата обстановка. Тя е у нас след две години зад граница. Мозер е народен представител в четири следващи Народни събрания. Почетен ръководител е на Обединените земеделци.

„ Струва ме се, че постоянно човек би трябвало да се надява, че разсъдъкът ще надделее. Спомняте, че когато бяхме в коалиция „ Народен съюз”, нашият девиз беше „ Разумният избор”. Ние постоянно сме били последователи на рационалното разрешаване на въпросите”. Така Мозер разяснява политическата обстановка в страната.

И добави: „ Това, което в този момент мен ме обнадеждава, е тази диалогичност на Кирил Петков и неговия сътрудник, които са подготвени да възобновят разговора в нашия политически живот. Според мен той беше изчезнал”.
Запитана дали има противоположен път към властта за Борисов и неговата партия, тя дава отговор: „ Зависи от гласоподавателите. Не мога да не загатна, че той направи доста. И не той, а неговото ръководство направи неща, които чакаха да бъдат направени от години като автомагистралите, метрото, интернационалните връзки. Нека не забравяме, че той несъмнено сложи България на европейската карта. С самодейността за Западните балкани много притегли вниманието, което е значимо. Успя да поддържа положителни връзки с Турция, а в този миг поради миграцията това не е елементарен въпрос”.

„ Разбира се, той си има своите неточности. Винаги съм казвала, че не обичам да подлагам на критика неща, които не съм видяла персонално аз. С нас не се е държал политически изключително обичайно. Всеки път, даже и аз като съм тук, сме желали среща и той доста недипломатично е отказвал да се срещнем и да поговорим”, добави тя.

„ Ще предложа да потърсим среща с Кирил Петков и неговия сътрудник, тъй като разговорът в едно общество е доста значим. Ти нямаш потребност да ставаш съдружен сътрудник, няма потребност да отговаряш, само че може да разискваш политиката, което е нещо доста значимо, да чуеш лице в лице какво мисли другата партия и организация. Ще забележим какво ще стане”, уточни Мозер.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР