Едно от всеки пет деца по света живее в крайна

...
Едно от всеки пет деца по света живее в крайна
Коментари Харесай

Едно от пет деца живее в крайна бедност

Едно от всеки пет деца по света живее в последна беднотия и разполага с по-малко от 2 $ дневно, съобщи Анадолката организация.

Това демонстрират резултатите от изследване на УНИЦЕФ и Международната организация на труда. Организациите показаха взаимния си отчет в четвъртък.

Почти половината от децата в света живеят в " умерена " беднотия. Като такава се дефинира, в случай че имат по 3 $ дневно.

Само 35% от децата са обхванати от обществена протекция в международен мащаб. Такава имат разполагаем 87% от децата в Европа и Централна Азия, 66% в Северна и Южна Америка, 28% в Азия и 16% в Африка.

One in five children lives in extreme poverty and almost half of the world’s children live in ‘moderate’ poverty according to @UNICEF and @ilo #endpovertyhttps://t.co/xYbrgqXsA1 pic.twitter.com/d8eVAjP428
— Trickle Up (@trickleuporg) 7 февруари 2019 година
" Бедността визира най-тежко децата, защото следствията от нея могат да продължат цялостен ​​живот. Лошото хранене и изгубените години обучение, които са постоянно събитие, са трагични както за индивида, по този начин и за неговата общественост ", съобщи зам. шефът на УНИЦЕФ и шеф на обществената политика Александра Юстър.

" Детската беднотия може да бъде понижена с съответна обществена отбрана ", сподели шефът на МОТ за обществена отбрана Изабел Ортис.

В отчета се приканва за незабавни ограничения за отбрана на децата от бедността.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР