Едно от всеки 5 бебета страда от колики. Те започват

...
Едно от всеки 5 бебета страда от колики. Те започват
Коментари Харесай

Коликите - безопасни, но болезнени

Едно от всеки 5 бебета страда от колики. Те стартират нормално сред 2-ата и 6-ата седмица след раждането. И както ненадейно настъпват, по този начин към 3-4-ия месец минават. Не са здравословен проблем, не вредят на бебето, само че са мъчителни. Затова то плаче.

Как да ги разпознаем

Бебчето плаче, свива крачета към корема и се опъва обратно като лък. Успокоява се за 2 минути във вашите ръце и още веднъж стартира да пищи.

Може да се укроти като му дадете да суче, само че и това е краткотрайно. Коликите го мъчат, даже, когато спи. Коремчето е подуто, твърдо и когато плаче, изпуска газове.

Причините

В множеството случаи по този начин и не излиза наяве на какво се дължат коликите. Понякога повода е, че бебето има нетърпимост към лактозата – захар в млякото. И няма значение дали се кърми или е на приспособено мляко.

Спазмите може да се дължат и на ферментационни процеси и формиране на газове в червата. Храносмилателната система на новороденото е в развой на развиване. То не има ензим, който разгражда млечната захар.

Колики се получават и при усвояване на въздух при кърмене. Друга причина може да е запекът.

На каквото и да се дължат спазмите, би трябвало да се опитате да го успокоите. Добрата вест е, че до момента в който търсите най-ефективния метод, към 4-ия месец те изчезват от самосебе си.

Как да помогнем?

Всички способи, които облекчават страданието на вашето бебе, са положителни. Но всяко реагира самостоятелно, по тази причина пробвайте. Направете лек масаж на подутото коремче. Не му давайте да суче, всякога щом ревне. Обикновено то не е гладно, както ви се коства. А, в случай че го прехраните, ще увеличите страданията му.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР