Едно от всеизвестните клишета, които чуваме по всякакви поводи, почти

...
Едно от всеизвестните клишета, които чуваме по всякакви поводи, почти
Коментари Харесай

Да работиш в офис, но да победиш бивш №8: Забележителната история на 33-годишния Пекотич

Едно от общоизвестните клишета, които чуваме по всевъзможни мотиви, съвсем всекидневно освен това, гласи: " Хубавите неща стават постепенно. ", само че какъв брой време в действителност се изисква, с цел да може човек да осъществя своите фантазии, вероятно отговор няма или най-малко подобен бихме могли да научим от най-широко обсъжданата тематика в света на тениса през последните дни - 33-годишния хърватин Матия Пекотич, на който несъмнено му се е наложило да изчака много. Представителят на Балканите, който е родом от Белград, само че се състезава за " плавите ", нашумя извънредно доста в последно време, откакто на към този момент преклонна за спорта възраст взе участие на АТР 250 конкуренцията в Делрей Бийч, където от позицията на международен номер 784 преодоля квалификациите, с цел да сервира една от огромните сензации, подчинявайки тази нощ някогашния представител на топ 10 Джак Сок след 4:6 6:2 6:2.

По този метод хърватинът, който към този момент несмущаемо може да попадне в графата за ветерани, се поздрави с дебютната си победа на равнище АТР, като специфичното в тази ситуация, заради което Матия попадна под светлините на прожекторите, е фактът, че той все още гледа повече на тениса като тип занимание, а приходите му се базират главно на работата му във компанията за недвижими парцели Wexford Capital. В ранните си години Пекотич се показва извънредно мощно при подрастващите и прогнозите за бъдещето му са надалеч по-бляскави и оптимистични от това да дебютира в АТР мач чак на 33-годишна възраст.

Световният номер 784, който попадна в селекцията на страната си за United Cup, избира първо да приключи лицей, по образеца на Джон Иснър и Стив Джонсън, преди да се насочи към тениса, като прави своя професионален дебют в шампионат от сериите " Фючърс " през далечната 2013-а, когато е 24-годишен. Хърватинът в същото време от кариерата си работи крепко всекидневно и напъните му дават резултат, като 24 месеца по-късно след първата му демонстрация в Тура, той към този момент е на крачка от това да пробие в международния топ 200, заемайки рекордния си към него миг ранкинг на номер 206.



Тогава обаче Матия би трябвало за първи път в живота си да се сблъска със здравословни проблеми, които не му разрешават да се състезава, и той се подлага на интервенция на смотаха, само че затруднения при нея го вадят от кортовете за близо година време. Този миг бележи значително и пътя в тениса на ветерана, откакто контузията прекатурва визиите му за спорта и той взема решение да подаде документи за бизнес учебно заведение, без да има каквито и да било упования към реализирането на освен това, само че скоро бива признат.

Впоследствие Пекотич размисля за решението си, само че при неналичието на опция да откаже поръчката си, той записва в образователното заведение. Времето прекарано в Кеймбридж за хърватина не продължава дълго, откакто треньор по тенис от Харвард го вижда и го кани да работи с учебния тим. Тогава това да е неотлъчна част от обичания си спорт шест дни в седмицата възобновява привидно забравената обич на балканеца към играта и той взема решение, че ще се завърне назад на корта, като самичък пред себе си си слага за цел да пробие в международния топ 250 в идващите 12 месеца, другояче ще се почувства заставен до окачи ракетата на стената.

В интервал от половин година Матия печели 10 трофеи на равнище Фючърс и се завръща измежду първите 320 на планетата, играейки най-хубавия си тенис в миналото, както самичък споделя, само че в него миг настава рецесията с COVID-19 и Турът е прекратен. Това се явява като следващия тежък миг в тениса за 33-годишния играч, който избира да се върне към естествената общо призната среда на живота и стартира работа като шеф на финансовите пазари в Wexford Capital, само че пристрастеността му за спорта по този начин и не угасва, при което той не стопира да тренира всекидневно и да практикува обичаното си занятие, играейки даже и просто любителски.



В последните шест месеца Пекотич има няколко частични и значително несъществени изяви в Чаланджър Тура, с цел да бъдем отведени до събитията от последните дни и мечтаната дебютна АТР победа, пристигнала над Джак Сок, в часовете преди която, когато преодоля квалификациите в шампионата, самият бивш международен номер 206 сподели:

" Аз просто боготворя тениса. Наясно съм, че той не продължава постоянно и че съм на 33 години. Въпреки това пробвам всеки ден да упражнявам на най-много, като отивам на фитнес и търча след работа. Понякога упражнявам с шефа ми, който е 70-годишен, или с други хора, които се намират наоколо до пенсионната възраст. Трябва да намирате изобретателни способи за подготовка. " - споделя хърватинът, който към момента не подозираше в него миг, че ще реализира привидно невъзможното и ще бъде измежду осминафиналистите в Делрей Бийч.

What a story: 33yo Matija Pecotic, who has a full-time job as the Director of Capital Markets for a real estate investment company, beats former top 10 Jack Sock 4-6, 6-2, 6-2 for his first career ATP win. Already had a couple of great wins in qualifying. Incredible!
— José Morgado (@josemorgado)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР