Едно от витлата на перката на самолетния двигател на самолет

...
Едно от витлата на перката на самолетния двигател на самолет
Коментари Харесай

Умора на метала е най-вероятната причина за повредата на двигателя на Боинг 777 над Денвър |

Едно от витлата на перката на самолетния мотор на аероплан " Боинг " 777, който отхвърли малко след излитането му от Денвър, демонстрира признаци на отмалялост на метала, споделят следователите. Националният съвет за сигурност на превоза на Съединени американски щати (NTSB) съобщи, че витлото ще бъде подложено на спомагателни проучвания.

Полет 328 с 231 души на борда съумя да реализира спешно кацане на летището в Денвър в събота, само че елементи от мотора паднаха над жилищен регион, за благополучие без потърпевши.

От компанията предложиха всички самолети 777 със същите мотори да останат отвън придвижване.

Според производителя " Боинг " 128 самолета би трябвало да бъдат спрени, до момента в който не бъдат осъществени нужните инспекции. " Юнайтед Еърлайнс ", " Еджиптеър " и операторите в Япония и Южна Корея обявиха, че няма да летят с " Боинг " 777.

NTSB заяви късно в понеделник, че две витла на перката на мотора " Прат и Уитни " на полет 328 са се счупили. Едното витло демонстрира признаци на отмалялост на метала, а следователите считат, че то е счупило и второто витло.

NTSB releases images Monday, Feb. 22, 2021, from its investigation of Saturday`s engine failure incident on United Airlines flight 328;
— NTSB_Newsroom (@NTSB_Newsroom)

Председателят на NTSB Робърт Сумвалт сподели, че витлата ще бъдат трансферирани в лабораторията на " Прат и Уитни " за по-нататъшно следствие от инспекторите по сигурността на NTSB.

" Нашата задача е да разберем какво се е случило и за какво се е случило, с цел да можем да предотвратим това да се повтори ", сподели той.

Малко след случая в Денвър, щета на мотора на 30-годишен товарен аероплан " Боинг " 747 беше повода парчета да паднат и върху град Меерсен в Нидерландия. Двама души, единият от които дете, са леко ранени от падналите части метал.

Самолетът, изхвърчал от Маастрихт за Ню Йорк, кацна безвредно в Лиеж в прилежаща Белгия.

Неизправността на моторите е следващият удар за " Боинг ", откакто моделът 737 Max остана отвън придвижване за 18 месеца след две авиационни произшествия, при които починаха 346 души.

Миналия декември полет на " Джапан Еърлайнс " 777 беше заставен да се върне на летище Наха заради нередовност в левия мотор - самолетът е на същата възраст като 26-годишния аероплан на " Юнайтед Еърлайнс " от случая в събота.

През 2018 година десният мотор на аероплан на  " Юнайтед Еърлайнс " се счупи малко преди да кацне в Хонолулу. След следствие NTSB съобщи, че случаят е породен от строшаване на витлата на перката по дължина.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР