Едно от трите лица, санкционирани по закона Магнитски , побърза

...
Едно от трите лица, санкционирани по закона Магнитски , побърза
Коментари Харесай

МВР е предало в СГП данните за аферата Хемус още в края на 2021 г.

" Едно от трите лица, глобени по закона " Магнитски ", побърза да се освободи от имуществото си с цел да не попадне под ударите на този закон. Друго лице бе конфигурирано от Бойко Борисов в Националното бюро за надзор на СРС, от което бързо се освободи. Срещу третия глобен, който е в Дубай, се води следствие в прокуратурата, само че какъв е резултатът от него не е прочут. Прави усещане, че прокуратурата се старае горещи картофи като това следствие да се държат при нея. Но досега няма съществени следствия по посочените лица ", съобщи в четвъртък (10 февруари) вътрешният министър Бойко Рашков.

На конференция във връзка съвещание на междуведомствената комисия по бедствия и повреди той разяснява настоящи кавги. Досега нямаме противоположна информация от Националната следствена работа към прокуратурата по следствието за отклонение на пари от автомагистрала " Хемус ", съобщи Рашков. Министерство на вътрешните работи прави две инспекции по отношение на проблема " Хемус " - едната се води в ГДБОП по механизма за отклоняването на средства от градежа на Лот -5.

Втората инспекция се води в ГДБОП по административните действия, съпътстващи строителството на автомагистралата. Материалите от инспекцията са предадени още на 8 декември 2021 година в Софийска градска прокуратура, само че досега нямаме противоположна информация за развиването на следствието, нито имаме някакви инструкции за по-нататъшната ни работа, съобщи Явор Симов, представител на Министерство на вътрешните работи.

В скоро време ще ви осведомяваме за нови разкрития по отношение на следствието, съобщи МВР-шефът. Ние действаме и по други случаи на отклонение на средства от автомагистрали, язовири, свлачища. Много любопитни случаи, сподели Рашков.

Правим инспекции и в областта на енергетиката, да вземем за пример за една неповторима ПАВЕЦ, където се следят съществени отклонения на средства. Следим от близко и сагата " Булгаргаз ", като ще насочим вниманието си и към " Булгартрансгаз ", съобщи Бойко Рашков.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР