Едно от светлите събития, с които ще запомним 2023, е

...
Едно от светлите събития, с които ще запомним 2023, е
Коментари Харесай

Там, където има тъмнина, винаги дреме чудо: 10 цитата от Времеубежище, които ще докоснат душата ти

Едно от светлите събития, с които ще запомним 2023, е оценката на писателя Георги Господинов за неговия " Времеубежище ". Освен мотив за световния му триумф, който имаме вяра, че занапред ще се разпростира, третият разказ на Господинов е и самобитна амбулатория за души. Той се занимава с сензитивната материя на спомените, кани ни да поговорим за света от през вчерашния ден и от на следващия ден.

Книгата ни води на едно неизмеримо място – клиника за минало. Стаите ѝ, предназначени за лечение на пациенти с деменция, са обзаведени като от някое минало десетилетие.

„ Думата „ времеубежище “ участва във „ Физика на тъгата “. Там героят се чуди, за какво не е измислено още бомбоубежище против времето, за какво няма „ времеубежище “. Така че думата е от 2011, само че някои думи стават настоящи по-късно “ – по този начин създателят изяснява заглавието на романа, който излезе тъкмо при започване на пандемията в България. 

" Времеубежище " е роман за персоналното прекарване на времето, лабиринт от думи, страсти и времена, завихрени дружно. Георги Господинов извежда читателя през компликациите на сегашното и му показва опцията за едни по-хубави бъдещи дни, само че само ако той се вслуша в него.

Представяме ви 10 незабравими цитата от " Времеубежище ", които ще допрян душата ви:
 10 цитата от  10 цитата от  10 цитата от  10 цитата от
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР