Едно от семействата на разменените в столичната АГ болница Шейново

...
Едно от семействата на разменените в столичната АГ болница Шейново
Коментари Харесай

Едно от семействата с разменените бебета съди Шейново за 300 000 лв.

Едно от фамилиите на разменените в столичната АГ болница " Шейново " е внесло иск за 300 000 лева против лечебното заведение. Това оповестиха от Софийския градски съд. Предстои делото да бъде разпределено на инцидентен принцип на съдия-докладчик.

Семействата на разменените бебета упорстваха да получат общо 600 хиляди лева без правосъден развой. Болницата обаче отхвърли да заплати без дело. 

За размяната на бебетата се разбра в края на предходната година. 2 месеца след раждането една от майките се усъмнила, че отглежда непознато дете и направила ДНК тест, който го удостоверил. От това стартира и разплитането на историята. През януари бебета бяха върнати на биологичните им родители без правосъдни процедури, само че двете фамилии желаеха по 300 000 лв. за породени неимуществени вреди.

Адвокатът Стоян Стойков разяснява, че компенсацията е прекомерно високо за болничното заведение и по тази причина оттова избират въпросът да се реши по правосъден път:

" Болницата по никакъв метод не се ангажира с всичко това, което анонсираха, че ще платят непринудено сума. От " Шейново " споделят, че е прекалено високо компенсацията, само че никой от тях не е споделил какво е действителното съгласно тях обезщетение ", сподели Стойков.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР