Едно от най-важните решения, взети от Ливърпул в модерната история

...
Едно от най-важните решения, взети от Ливърпул в модерната история
Коментари Харесай

Човекът, довел Клоп в Ливърпул: Един разговор ме убеди, че той е човекът

Едно от най-важните решения, взети от Ливърпул в модерната история на клуба е обвързвано с едно „ извънземно телефонно обаждане”. Това разкри индивидът, довел Юрген Клоп на „ Анфийлд” – Майк Гордън.

Гордън, президент на ФСГ, който е притежател на мърсисайдци, персонално е държал германецът да поеме клуба от северозападна Англия и да го развие по неговата концепция.

Клоп започва едва в Англия с Ливърпул, завършвайки осми в сезона, в който пое клуба през октомври, след което стартира неговото създаване на бленуваната „ машина” на експерта от Щутгарт. Ливърпул се класира в Топ 4 в първия цялостен сезон на Клоп, след което стигна до финала в Киев, изгубен с 1:3 от Реал Мадрид, с цел да може при повторния край да вземе шестата европейска купа в историята си.

След престоя си в Борусия Дортмунд, Клоп се утвърди като високоценен треньор, само че малко на брой предсказваха неговия напредък в Ливърпул. Изглежда, че Гордън е един от тях, който е виждал в германеца бъдещата гражданска война на „ Анфийлд”.

„ Аналитично, в Дортмунд нещата се подредиха доста добре по отношение на предстоящото показване на Юрген Клоп там”, съобщи Гордън пред Sports Illustrated. „ Обадих се на Юрген и организирахме извънреден, „ извънземен” диалог. Тогава към този момент ми беше ясно, че той е верният човек, който би трябвало да поеме Ливърпул. Ангажирахме среща в Ню Йорк, където организирахме дълга вечерна полемика, която мина и на идващия ден. Това беше съвършеният избор. Той е свръхестествен човек. Прекарал съм 30 години в бизнеса с вложения, работил съм с най-хубавите изпълнителни шефове в света, само че Юрген е доста пред тях. Ако не беше управител, сигурно щеше да ръководи най-хубавата компания в света”, призна Майк Гордън.

Гордън, който през предишния месец бе на борда на частен аероплан, който имаше проблеми на летището в Ливърпул, е виновен за ръководството на клуба и понастоящем следи безапелационната доминация на тима на всички места. „ Червените” са на прага да прекратят „ суша” от 30 години без купа в Англия, с цел да побеждават с 19-ата си купа през май 2020-а година. Те са на 14 точки пред Манчестър Сити след 1 мача, а представянето на тима все още е повече от приемливо след континенталния требъл, завоюван през 2019-а година.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР