Едно от най-ужасните убийства в САЩ завършва с екзекуция, първата

...
Едно от най-ужасните убийства в САЩ завършва с екзекуция, първата
Коментари Харесай

Зловещо! Това е най-свирепото убийство на бременна

Едно от най-ужасните убийства в Съединени американски щати приключва с екзекуция, първата за жена в Съединени американски щати през последните 70 дни. Тогава килърката на бременна жена в осмия месец в Мисури ще получи смъртоносна инжекция.

Преди 16 години историята на 23-годишната Боби Джо Стинет потресе цяла Америка. Заедно с мъжа си те очаквали бебе и се издържали от даването на териери чартърен.

Бъдещата майка събирала клиенти по мрежата и по този начин попаднала на 36-годишната Монтгомъри, която също така й се показала като бременна. Двете си чатили известно време, ходели дружно на кучешка галерия, а на 16 декември 2004 Боби я поканила да види нови дребни кученца.

Дали килърката е взела решение за закононарушението още преди да пристъпи прага или нещо в държанието на Боби я е проковирало, по този начин и не излиза наяве. Но доказателствата са ясни – Монтгомъри изтръгва кабела на домашния телефон, връзва с него устата на бъдещата майка, взима кухненски нож, разрязва корема, скъсва пъпната шнур и изважда бебето, а след това удушава майка му.

Зловещото ликвидиране е разкрито първо от майката на жертвата. Няколко часа по-късно тя идва в дома обезпокоена, че не може да се свърже с щерка си. Влизайки в къщата и виждайки мъртвата си щерка, обляна в кръв и изкормена, припада. По-късно се съвзема и вика полицията.

Първоначално органите на реда се насочват към различен подозрителен клиент, задържат го, само че бързо схващат, че са на неверна диря. В Мисури стотици доброволци се включват в издирването на бебето, ревизират сметищата, всички кофи за отпадък, сиропиталищата. Докато ровят в компютъра на мъртвата, се натъкват на кореспонденцията с другата бременна жена, откриват адреса й, само че никой не им отваря.

Разбиват входната врата и остават шокирани от видяното: Лиза Монтгомъри седяла индиферентно на дивана, гледала новините за убийството и люлеела в ръцете си бебе. Обяснила на служителите на реда, че го е родила преди дни и го гледала сама, по тази причина не можела да го остави, с цел да отвори вратата.

Полицаите преровили всички лечебни заведения, само че по този начин и не разкрили името нито на майката, нито на детето. Задържали я, създали и ДНК- тест на бебето. Както се очаквало, то не било нейно, а на убитата майка.

В рамките на шумния развой, станали ясни и злокобните аргументи, трансформирали Монтгомъри в страшилище. Докато е била дребна, татко й постоянно я изнасилвал в продължение на години. Тормозът я трансформирал в алкохоличка още на 14 години.

Вместо да й помогне, майка й я заплашвала с револвер всякога когато пипнела бутилката. За да се махне от фамилията си, Монтгомъри се омъжила, само че попаднала още веднъж на човек, който я пребива. Родила му две деца, само че решила да избяга от побоите. Следва нов брак, отново с побои, с нови две деца и бягство.

Вкопчила се още веднъж в алкохолизма. В една от пиянските си вечери, тя блъснала неприятно главата си. В хода на следствието медиците потвърждават, че това е моментът, в който тя е увредила тази част от мозъка си, който дава отговор за експанзията.

Също по този начин те откриват, че поради психическото й разстройство, тя е изпаднала в положение, в което е уверена, че е бременна с всички външни признаци на това. Самата тя твърди, че закононарушението е осъществено от брат й, само че след това се оказва, че той има несъмнено оправдание.

Така, на 26 октомври 2007 арбитър осъжда Монтгомъри на гибел. Въпреки това обаче на няколко път юриста й желае облекчение на присъдата поради биполярното й разстойство. Това обаче не се случва и при започване на декември злокобната килърка ще бъде умъртвена с инжекция в пандиза в Тере Хоут в щата Индиана.

За благополучие, бебето Виктория, което стартира живота си толкоз злокобно, към този момент се е трансформирало в 16-годишна госпожица, която с татко си от дълго време се преместили в различен щат и се пробват да гонят от мислите си смъртоносната преживелица. Все още не е ясно и дали ще участват на изтезанието.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР