Едно от най-ценните неща за почти всяка жена е едно

...
Едно от най-ценните неща за почти всяка жена е едно
Коментари Харесай

Никой не може да бие рекорда на Грейс Кели по годежен пръстен

Едно от най-ценните неща за съвсем всяка жена е едно колелце, което обаче значи предложение за брак. Традицията на годежните пръстени стартира още от Древния Рим. Тогава сгодените римлянки са се появявали със златни халки, когато излизали на открито, и ги сменяли с стоманени, до момента в който се занимавали с семейството. 

През 40-те години на предишния век слоганът на De Beers: " Диамантите са безконечни ", прекатурва традициите и историята. Диамантеният пръстен се трансформира в стандарт при правене на оферти за брак. Богатите и известните се стремят да са истински и разточителни, а по-бедните се пробват с цената на всичко да наподобяват на състоятелните и известни хора.

Има доста натруфени и скъпи бижута, само че никой не може да се мери с годежния пръстен на Грейс Кели. Животът на американската актриса е сбъднатата фантазия на всяко момиче. Тя се омъжва за принца на Монако Рение и става същинска принцеса. Рение желае ръката на Грейс с неповторим пръстен с елмаз от 10,48 карата, който бил подложен в легло от смарагд. С днешна дата пръстенът за годежа от 1956 година е оценен на 38,8 млн. $. Рекордът остава неосъществим.

За малко по-скромна сума заветното " да " е споделила Джаки Кенеди. Вдовицата на убития американски президент Джон Кенеди е била ухажвана и обсипвана с бижута от гръцкия корабен магнат Аристотел Онасис. През 1968 година той поставя на пръста ѝ неповторим пръстен с два диаманта, които били открити в африканската страна Лесото. Камъните били общо към 40 карата. През 1996 година именитият годежен пръстен на Джаки бил продаден на търг за 2,6 млн. $. С днешна дата обаче пръстенът се прави оценка на над 22 млн. $. 

Вдъхновена от принцесите била и певицата Марая Кери. Тя поискала от милиардера Джеймс Пакър ултраскъп пръстен, който бил направен особено за нея през 2018 година Бижуто било от платина с 35-каратов елмаз. Бракът на двойката обаче оцелява единствено няколко месеца. Марая подписва договорка и задържа пръстена, който по-късно продава едвам за 2,1 млн. $. Днес цената му е над 10 млн. $.

Едно от най-легендарните бижута в историята е пръстенът, който Ричард Бъртън подарява на Елизабет Тейлър. Той споделя, че е годежен, въпреки че през 1968 година двамата към този момент били женени от четири години. Диамантът от 33,19 карата бил най-големият за времето си. Той бил направен за годежа на актрисата Вера Круп, а Бъртън го откупил за 305 хиляди $. През 2011 година аукционната къща " Кристис “ го продава на търг за 8,8 млн. $. 

Дженифър Лопес получава цели два годежни пръстена от Бен Афлек. За първи път той ѝ предлага през далечната 2002 година Диамантът на бижуто бил едвам 6,1 карата, само че Афлек бил направил мъдра инвестиция, като заложил на розов елмаз, а цената на тъкмо тези диаманти скача с годините. Пръстенът на Джей Ло се прави оценка на малко над 2 милиона $. Двамата се разделят дни преди сватбата. 19 години по-късно Бен още веднъж задава въпроса, само че този път в компанията на платинен пръстен със зелен трапецовиден елмаз на стойност към 5 млн. $. 

Ким Кардашиян получи бляскав пръстен от Кание Уест, преди да се омъжи за него. Основният камък бил обкръжен от голям брой по-малки диаманти, които затрудняват посочването на съответна стойност. Смята се, че рапърът е платил за бижуто сред 2 млн. и 4 млн. $. 

Парис Хилтън е носила няколко годежни пръстена в живота си, само че никой не може да се конкурира с неповторимото дизайнерско украшение, което ѝ подарява Картър Раум през 2021 година Той поставя на пръста ѝ 20-каратов елмаз. Смята се, че пръстенът на Парис е коствал най-малко 2 милиона $. 

С голям диамантен пръстен милионерът Алексис Оханян изиска ръката на именитата тенисистка Серина Уилямс. Бижуто се състои от платинена халка и отбор от общо три диаманта на стойност от над два милиона $. 

В по-ново време един от най-желаните мъже в Холивуд – артистът Райън Рейнолдс, реши да постави завършек на ергенския живот и подари на певицата Блейк Лайвли неповторим пръстен с 12-каратов объл елмаз. Всъщност Лайвли поставя началото на нов фешън тренд. След като певицата се появява обществено с бижуто, поръчките за пръстени с непопулярните до този миг овални диаманти нараства лавинообразно.

Дженифър Анистън и Джъстин Теру към този момент не са семейство, само че актрисата задържа  неповторимия годежен пръстен с деветкаратов елмаз на стойност от съвсем един милион $. Тя разбуни още веднъж духовете преди броени дни, когато се появи на публична гала с диамантен годежен пръстен на ръката, без да е ясно кой й го е подарил.

Малко по-тънко е минал артистът Джордж Клуни, който предлага на адвокатката Амал със стилно диамантено украшение, оценено на 750 хиляди $. 

Певецът Джъстин Бийбър предлага брак на модела Хейли Болдуин на екзотична отмора на Бахамите и поставя на пръста ѝ украшение на стойност половин милион $.

Легенди

Освен цената в карати за годежните пръстени от голяма стойност е историята и уникалността на бижутата. Престолонаследникът на Англия принц Уилям предлага брак на Кейт Мидълтън с пръстена със сапфири и диаманти, с който се сгодява за татко му Чарлз починалата принцеса Даяна. Цената на бижуто е едвам 400 хиляди $, само че като се има поради историята му, цената скача неведнъж.

Другата кралска снаха на Острова - Меган Маркъл, също се сгоди с неповторимо украшение. Интересното тук е, че пръстенът на стойност 350 хиляди $ е  направен персонално от брачна половинка й принц Хари. Кралският наследник следвал упътванията на опитни бижутери и изработил пръстен с три диаманта, който копира стила на обичаната брошка на майка му принцеса Даяна. 

Иначе отвън действителността най-обичаният и най-копиран е пръстенът, който Чандлър подарява на Моника в сериала " Приятели ". Бижуто се състои от общо три дребни диаманта от 1,5 карата на стойност 8600 $, или най-малко толкоз заплаща Чандлър във кино лентата, напомня " Телеграф ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР