Едно от най-ценните качества, които един лидер трябва да притежава,

...
Едно от най-ценните качества, които един лидер трябва да притежава,
Коментари Харесай

3 от най-големите лидерски грешки, които допускат хората


Едно от най-ценните качества, които един водач би трябвало да има, е да може да построява самочувствие, самонадеяност и самоуважение в своя екип. Като водач, вашият избор, изключително неверният, визира целия ви екип.

Световноизвестният бизнес преподавател Брайън Трейси показва 3-те най-големи неточности, които хората на управителни позиции позволяват и дава някои решения. Според него всеки човек има безграничен капацитет и може да реализира огромни триумфи в подобаващата среда.

Лидерът е най-важният човек във всяка организация! Той “задава тона ” по метода, по който се държи, приказва, дава отговор на другите и се отнася с хората всекидневно. Хората са склонни да следват водача, тъй като имитират държанието му, и по този начин една добра дума към чиновник може да го накара да се усеща благополучен през целия ден. Когато умишлено отделяте време да изграждате самочувствието на вашите хора, по едно и също време премахвате и страховете им, които ги стопират да дават най-хубавото от себе си. Трите огромни лидерски неточности, от които всеки началник би трябвало да се пази, са:

1.Критикуването

Внимавайте с рецензиите! Хората вършат неточности и когато ги позволен, фокусирайте се върху решението. Съсредоточете се върху това, което може да се направи, а не кой го е направил и кой е отговорен. Разрушителната рецензия понижава самочувствието и пречи на индивида да дава оптималното.

Ако не ви е прелестно да се държат с вас по някакъв метод, за какво ще се отнасяте по този начин към някой от екипа си?

2. Оплакването

Хората, които се оплакват, постоянно търсят някого, на който да споделят какво ги тормози. Такива хора се социализират дружно. Оплакванията се трансформират в техен натурален метод на живот. Но и тук казусът е сериозен, както с рецензиите - и в двете обстановки вие заставате като жертва. Чувствата, които пораждат недоволствата, са на уязвимост, гняв, неустановеност, а такива би трябвало да се потушават в работна среда. Като водач, вашата работа е да се намесите интензивно, да поставите картите на масата ясно и да обсъдите обстановката. Търсете способи да подобрите обстановките, само че в никакъв случай не се оплаквайте!

3. Осъждането на другите за техния избор

Когато осъждате други хора, вие деморализирате слушателя и обекта и по този начин понижавате самочувствието им. Не критикувайте нито клиентите, нито съперниците си. Използвайте силата, която ще вложите в това, с цел да намирате решения - по този начин вървите напред и подобрявате успеваемостта си.

***
Брайън Трейси е знаменит бизнес преподавател, създател на голям брой книги, отдадени на мотивацията и личностното израстване. Годишно той съветва над 350 компании и води семинари с голям брой участници, а на 19 февруари 2018 година ще организира най-известния си семинар “Maximum Achievement 2.0 ” в София. В него той ще засегне тематиките за целеполагане, мениджмънт, ръководство на екип, персонална успеваемост и други, а гостите ще си тръгнат и с годишен проект за деяние, който могат да стартират да извършват незабавно. Билети за събитието можете да намерите тук.

Източник: https://www.briantracy.com/blog/leadership-success/biggest-leadership-mistakes-people-make-today/
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР