Едно от най-трудните неща в човешките взаимоотношения е да разгадаем

...
Едно от най-трудните неща в човешките взаимоотношения е да разгадаем
Коментари Харесай

Начинът, по който хората се държат с вас, е отражение на действителната им същност

Едно от най-трудните неща в човешките взаимоотношения е да разбираем същинската същина на отсрещния човек. Не можем просто да се срещнем с някого и да разберем изцяло какъв е той за една нощ.

Това е развой, който лишава време, тъй като хората нормално се пробват да скрият избрани аспекти от същинската си персона.

Цялата работа е в това, че когато взаимодействаме с други хора, ние имаме предпазен механизъм, който ни защищава от преценките и мненията, които осакатяват душeвността ни. Въпреки това не всички хора, които крият същинската си същина, го вършат по безобидни аргументи.

Човек, който се усеща отговорен, ще ви накара да се изпитвате виновност за всичко

Най-добрият метод да видите същинското лице на даден човек, е да обърнете внимание на метода, по който той се отнася към вас. Вината е мощен фактор, който постоянно кара хората да насочват неоправдана експанзия към другите, като по този метод разкриват част от себе си, която биха желали да скрият.

Ако някой незаслужено ви упрекна в нещо, което явно не сте създали, изключително с минимални доказателства в поддръжка на нападките си, евентуално самият той се усеща отговорен за сходно провинение, което съществено го изтезава.

Лъжецът ще ви упрекна, че сте го излъгали

Отначало ще ви се коства, че евентуално се майтапи, тъй като вие даже не можете да си визиите, че сте способни да извършите това, в което ви упрекват. Той ще упорства, че лъжете, и обвиняванията му ще бъдат толкоз настойчиви, че даже ще се усъмните в адекватността на личното си усещане на действителността.

Всъщност е допустимо този човек въобще да няма желание да ви манипулира. Може би целият въпрос е в това, че той дотолкоз е привикнал да бъде мамен, че просто е престанал да се доверява на това, което споделят хората към него. И първата мисъл, която му идва на разум, когато ви слуша, е " несъмнено отново ме мамят ".

Това е ужасна обстановка и в случай че някой незаслужено ви упрекна в неистина, предизвикайте го на прям диалог и му обяснете по какъв начин стоят нещата в реалност.

Изневеряващият ще ви упрекна в невярност

Класическо обвиняване в най-чистия му тип. Ще се побъркате, чудейки се за какво сътрудникът ви е толкоз закрепен върху това да потвърди, че сте му изневерили, когато даже не сте се пробвали да погледнете някой различен. Едно е да ви заловен на мястото на престъплението, друго е да слушате непрекъснато обвинявания против вас, когато не сте създали нищо неправилно. Последното е просто незаслужено. Ако сътрудникът ви се държи като същински ревнивец и за всеки диалог с някой различен ви държи сметка, това държание наподобява доста незряло и е доста уморително.

Причината е елементарна: точно личната му податливост към невярност го кара да се съмнява във вашата честност. Най-вероятно той освен има история на изневери в предходни връзки, само че го прави и в този момент, до момента в който подправено ви упреква в сходно нещо. Ето за какво вашата честност му наподобява като нещо прекомерно хубаво, с цел да е истина, тъй като му е по-удобно да има вяра, че вие сте също толкоз отговорни, колкото и той.

Неуверените хора ще ви накарат да се чувствате несигурни в себе си

Това е главната причина троловете в обществените мрежи (кибертормоз) и хората, които обичат да тормозят другите, да се държат по този метод. Да се подиграваш на даден човек поради метода му на живот, физическите му недостатъци или психическите му проблеми е сигурен симптом за надълбоко вкоренена неустановеност.

Интернет троловете в обществените мрежи постоянно намират някакво едва място в своите жертви, което стартират да удрят безмилостно. Ако в миналото ви се наложи да срещнете тези съкрушени хора онлайн, ще установите, че те имат съществени проблеми със самочувствието. Всеки " трол " е малтретиран от комплекс за непълноценност и подигравката с другите му се коства прелестен метод да се почувства мощен.

Не позволявайте на никого да се самоутвърждава за ваша сметка. Ако видите, че се отнасят неприлично към вас, поставете ги на мястото им. Вие не сте човек, който би трябвало да бъде бичуван, с цел да може някой различен да преодолее възприятието си за непълноценност. Заслужавате да ви третират с добрина, достолепие и почитание.

Източник: cluber.com.ua

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР