Едно от най-странните съдебни дела, които светът е виждал, реално

...
Едно от най-странните съдебни дела, които светът е виждал, реално
Коментари Харесай

Съд в Калифорния позволи на деца да съдят правителството на САЩ заради климатичните промени

Едно от най-странните правосъдни каузи, които светът е виждал, действително към този момент е в ход, откакто тричленен правосъден състав в Калифорния разреши фактическа правосъдна фаза. Става въпрос за иск, с който група от 21 младежи съди американската изпълнителна власт като институция поради климатичните промени, написа уеб сайтът WhoWhatWhy.
" През последните няколко години въпросът не беше дали имаме проблем, а какъв брой надалеч ще отиде федералното държавно управление, с цел да предотврати правосъдно дело. Виждаме, че то има предпочитание да стигне надалеч в прикриването на закононарушенията си и да резервира статуквото, само че даже администрацията на Доналд Тръмп не може да отиде задоволително надалеч, с цел да избегне неизбежната вълна на обществения напредък Решението на съда удостоверява, че има правораздаване и че продължаваме напред. Ще се забележим в съда ", разяснява един от ищците – 21-годишният Киран Оумен.
Искът е заведен от тръста " Нашите деца ", като присъединилите се 21 ищци са на възраст сред 8 и 19 години все още, в който се обръщат към съда. Според ищците, с дейностите си що се отнася до казуса " климатични промени " федералното държавно управление на Съединени американски щати нарушава конституционното им право на живот, независимост и благосъстоятелност . С желае се цели американското държавно управление да предприеме съответни ограничения в битката с климатичните промени и световното стопляне.
" По време на процеса ще търсим опция да накараме държавното управление да работи редовно и на база научни обстоятелства що се отнася до климатичните промени. Този съдбен иск ще спре рисковите политики на нашия президент, който отхвърля световното стопляне и смяната на климата ", написа в документите по желае.
Всъщност искът е заведен през 2015 година и в началото е ориентиран против Барак Обама, само че делото стана още по-значимо с идването на власт на Доналд Тръмп, който извади Съединени американски щати от Парижкото съглашение за климата. Администрацията на Обама съумя да забави желае със отбрана, че си сътрудничи с други страни в битката против смяната на климата, само че тази отбрана няма по какъв начин да бъде годна за Тръмп.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР