Едно от най-сниманите деца в българското кино – Димитър Ганев,

...
Едно от най-сниманите деца в българското кино – Димитър Ганев,
Коментари Харесай

Помните ли Маляка от „Войната на таралежите”: Най-сниманото дете в родното кино днес е успешен адвокат

Едно от най-сниманите деца в българското кино – Димитър Ганев, през днешния ден е проспериращ юрист, разбра HotArena.
Любимецът на починалата режисьорка на хитовите по соц време киноленти за деца Иванка Гръбчева, е познавач по имотни и цивилен каузи. 51-годишният правист е взел участие във филмите „ Изпити късно ”, „ Рицарят на бялата дама ”, „ Къщи без огради ”, „ Войната на таралежите ”, „ Хирурзи ” и „ Осъдени души ”, както и в доста телевизионни излъчвания. Клиентите му обаче безпогрешно разпознават в него тогавашният детски кумир Маляка от незабравимия „ Войната на таралежите ”, писа „ Уикенд “.
Режисьорката Иванка Гръбчева го разкрила за първия му филм, когато бил едвам 4-годишно хлапе. През 1978 година Димитър се явил на кастинг, на който търсели дечурлига. Лъчезарният хлапак незабавно показал артистичните си заложби и метнал екипа, че може да чете.

Впечатлена от уменията му, Иванка Гръбчева му връчила детска брошура, с цел да го тества. Малкият Митко почнал да движи пръст по текста, правейки се, че в действителност чете. Издало го, че единствено споделя наличието това, че държал книжката наобратно.
„ Просто у дома доста ми четяха и знаех приказките наизуст. Те пък дълго време бяха търсили по-дребничко дете ”, споделя през днешния ден пред „ Уикенд ” порасналото дете-звезда. Екипът останал впечатлен от Митко, създали пробни фотоси и той бил утвърден за ролята на Юли в „ Деца играят вън ”. Леля му Цветка неразделно съпровождала хлапето на всички фотоси, а екипът се шегувал, че Митко е първото дете артист с персонален импресарио.

По това време той не се интересувал доста от финансовата част на нещата, само че си спомня, че с първия заработен хонорар, родителите му купили тв приемник „ Юность ”. Било сериозна сума за времето си.
„ Мечтата ми беше да се занимавам с кино, само че като режисьор. По соц време обаче трябваше първо да имаш едно висше обучение, с цел да можеш да аплайваш като второ висше кино постановка. Покойният ми татко ме насочи към правото. Той беше правист. Каза ми, че юристът е „ дялан камък ” и човек, който приключи право, след това не е стеснен да се занимава съответно с тази специалност. Би могъл да работи всичко, което му е прелестно, тъй като има към този момент солидна просветителна основа ”, споделя Димитър Ганев.

Днес той не изпитва никакъв сантимент към паметните детски филми, в които е взел участие и не държи да гледа повторенията им. Нищо не му трепва, когато се види като дете-актьор. Иначе и до през днешния ден го стопират хора по улиците, които го разпознават.
Инфо: Хотарена

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР