Едно от най-редките животни в света – бял бизон –

...
Едно от най-редките животни в света – бял бизон –
Коментари Харесай

Рядък феномен: бял бизон се роди в Белград

Едно от най-редките животни в света – бял бизон – се роди в зоологическата градина в сръбската столица Белград, съобщи организация Франс прес (AFP).

Телето, кръстено Душанка, е родено в понеделник

и почнало да се разхожда из заграждението си в „ положително здраве “, заяви ветеринарят на зоопарка. „ По моя информация, в Европа не се е раждал до момента различен (американски) бял бизон “, сподели доктор Йозеф Езвед.

„ Бащата на Душанка Йован (който също е бял бизон) пристигна при нас през 2007 година, импортиран от Америка, когато беше още доста млад, на процедура бебе. Душанка е наследила неговите гени. Ще създадем всичко допустимо тя да се радва на положително здраве и умерено детство “, изясни ветеринарят.

VIDEO: One of the world's rarest animals -- a white bison -- has been born at Belgrade zoo and given the name Dusankahttps://t.co/zFTeMaFBI2 pic.twitter.com/juwdvoxOws
— AFP news agency (@AFP) May 31, 2018
Това е доста необичаен феномен в природата .

Трябва да се означи, че това животно не е албинос. Това е генетична разновидност, която прави цвета на козината по бледен.

Много американски индианци имат вяра, че появяването на бял бизон е положително предвещание и знак на вярата. Хиляди индианци честваха раждането на бял женски бизон в щата Уисконсин през 1994 година

„ Може би би трябвало да ги осведомяваме за раждането на Душанка? Бизона е доста значимо животно от митологична позиция за коренното население на Америка “, прибавя доктор Езвед.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР