Едно от най-очакваните заглавия на издателство Емас тази година е

...
Едно от най-очакваните заглавия на издателство Емас тази година е
Коментари Харесай

Кралят на планината с премиера

Едно от най-очакваните заглавия на издателство Емас тази година е " Кралят на планината " от шведския престъпен създател Андерш де ла Моте. Де ла Моте към този момент е издаван и прочут в България, само че с тази книга слага началото на нова, пристрастяваща поредност, която сигурно ще завоюва феновете на Ю Несбьо, на " Кестеновия човек " и на сериала " Ловец на мозъци " ( " Mindhunter " ).

 

И Андерш де ла Моте, едно от най-разпознаваемите имена на скандинавския престъпен род, стартира нова смразяваща поредност с „ Кралят на планината “, който му донесе и номинация за крими разказ на годината на Швеция и към този момент се трансформира в интернационален бестселър. Първият случай на контрольор Лео Аскер е атмосферен, тъмен и ни води в недрата на кралството на мрака...

 

Историята в романа се завърта към дъщерята на авторитетно семейство в Малмьо и нейният другар, които изчезват по време на разходка из планината. В началото всички подозират похищение за изнудване.

 

След три дни обаче искане за откуп не е постъпило. Своенравната контрольор Леоноре Аскер от отдел „ Тежки закононарушения “ в Малмьо оглавява следствието, само че по разпореждане на началството я реалокират в никому незнайния отдел „ Ресурси “ – истински паноптикум от чешити.

 

Междувременно в изоставена измежду пътя кола е открит трупът на изчезналия юноша. А във влаков макет, издигнат в клуб по железопътен моделизъм в прилежащо градче, се появяват злокобни човешки фигурки. Сред тях са и дребни двойници на изчезналите момче и момиче.

 
С помощта на своя другар от детството Мартин Хил, преподавател по архитектура и разпален обожател на отломки и изоставени здания, Лео Аскер скрито продължава следствието си по случая. Много скоро ѝ излиза наяве, че зад отвличанията стои човек с патологичното предпочитание да доминира над непознатия живот, да бъде крал на планината...
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР