Едно от най-обсъжданите имена у нас тези дни се оказа

...
Едно от най-обсъжданите имена у нас тези дни се оказа
Коментари Харесай

15 мига от живота на Мария Захарова

Едно от най-обсъжданите имена у нас тези дни се оказа това на говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова. Причината за появяването ѝ под светлината на прожекторите, стана следващото ѝ некадърно изявление, което този път директно засегна страната ни, историята ни и нораода ни.

По време на брифинг говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова, съобщи, че армията на Съветския съюз е избавила десетки хиляди български евреи и тези, които в края на октомври, са оставили надпис върху Паметника на Съветската войска в София, нямат никакво разбиране за личната си история.

Тези нейни думи станаха причина за сериозен скандал, и голям брой гневни и възмутени мнения и изявления против нея, освен от страна на България, само че и от Русия.

Сред открояващите се избрания за Захарова, бе това на някогашния шеф на НИМ Божидар Димитровм който я разказа с цветистият израз "пикла без цици ".

Заради непремерените си изявления, от името на съветското външно министерство, тя постоянно е подложена на критика от не една европейска и американска медия.

Но да не задълбаваме отнова в тази сериозна политическа тематика, а да се фокусираме върху самата Мария, която е първата жена в историята на министерството на външните работи на Русия, която заема поста на представител. До 2015 година на тази служба бяха назначавани само мъже.

 Родена на 24 декември 1975 година в Москва, тя прекарва детството си в Пекин, където татко ѝ работи като посланик. През 1998 година приключва интернационална публицистика - специалности "ориенталистика " и "журналистика ". В формалната ѝ биография написа, че владее британски и китайски език.

В свободното си време Захарова написа и лирика.



Държим да отбележим, че нито една от фотосите в обявата не е направена без единодушието на Мария Захарова, а са взети от нейния обществен профил в Instagram, където говорителката на съветското външно министерство споделя моменти от живота си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР