Едно от най-големите и престижни русенски училища – МГ Баба

...
Едно от най-големите и престижни русенски училища – МГ Баба
Коментари Харесай

Едно от най-големите и престижни русенски училища отбелязва своя патронен празник

Едно от най-големите и влиятелни русенски учебни заведения – МГ " Баба Тонка “, отбелязва през днешния ден своя патронен празник. През 2022 година се навършват и 100 години от преименуването на школото на името на Баба Тонка. Сред формалните посетители на събитието бяха заместител регионалният шеф Людмил Христов, кметът на Община Русе, началникът на Регионалното ръководство на образованието доктор Росица Георгиева, заместник-ректорът на Русенския университет доцент доктор Десислава Атанасова, както и ръководителят на учебното настоятелство доцент Галина Иванова, която също е учител в районно управление (на МВР) " Ангел Кънчев “. В учебното заведение се образоват над 700 възпитаници от 5 до 12 клас. Паралелките са общо 27, като шест са в прогимназиалния стадий, а 21 от 8 до 12 клас. В 12 клас – за последна година има 5 паралелки в три профила – математика и информатика, софтуерни и хардуерни науки и биология и химия.

" Благодаря за големия професионализъм и обособеност, с които продължавате да работите и да възпитавате младите. Доказалите сте нееднократно високото равнище, на което работите и съм сигурен, че в бъдеще ще имате още триумфи, които ще бъдат видяни освен тук в България, само че и по целия свят. Сигурен съм, че по този начин съумявате да допринесете за съграждането на едно общество, в което знанието, отговорността и достолепието заемат водещо място “, сподели Христов в обръщението си към учителите от гимназията. " Бъдете горди, че учите в това учебно заведение. Продължавайте да ни радвате с триумфите си и в никакъв случай не се отхвърляйте пред компликациите – те са единствено краткотрайни. Преследвайте вашите фантазии и ги превръщайте в действителност. Знам, че всички вие притежавате нужните гений, упоритост и предпочитание да преследвате триумфа. Бъдете здрави и все по този начин целеустремени “, с тези думи заместител регионалният шеф се обърна към учениците.

" Училището, в което учите, което ще завършите един ден и ще бъдете негови представители, има изключителна стойност за нашия град. Нашият град и нашето общество – русенци, сме толкоз мощни, колкото сме мощни всички дружно. Всеки един от вас с достиженията в час, в олимпиади и спортни надпревари – носи силата на Русе. Винаги работете освен за себе си и за възприятието на победител – аз знам, че вие го познавате – запомнете го, не работете единствено за фамилиите си – те дават доста от себе си за вашите триумфи – помнете родителите си, само че не и единствено за тях. Във всяка огромна крачка, която ще извършите, постоянно помнете този двор и този град – двора на вашето учебно заведение – той е като гнездо – тук ви учат, пазят и обичат. По същия метод вие би трябвало да се обърнете към своето учебно заведение и своя град, когато станете по-големи и мощни от нас.

Спомняйте си за вашите учители. Спомняйте си и за проф. Дочев, тъй като през днешния ден почитаме и него. Личности като него вършат в живота си неща, които остават след техния край. Всеки един от нас би трябвало да си намерения какво прави всеки ден, с цел да остане нещо за другите хора. Бъдете мощни, окрилени, вие сте нашата горделивост “, съобщи кметът Милков.

От своя страна доктор Георгиева дефинира учебното заведение като емблематично освен за нашия град, само че и за страната ни. " Благодаря ви за неуморния труд, за творчеството, за творчеството, за знанията, които всеки ден давате на вашите възпитаници “, показа още тя. " Следвайте образеца на своите учители, бъдете работливи, следвайте фантазиите си. Продължавайте да разнасяте славата на учебното заведение си и на нашия град по света, само че ви апелирам един ден се върнете тук при нас, с цел да дадете в интерес на това общество, този град и тази страна – всичките умения и познания, които сте натрупали “, добави още началникът на Регионалното ръководство на образованието.

От своя страна доцент Атанасова, която е измежду възпитаниците на учебното заведение, показа, че то дава доста положително обучение, а също така се построяват и положителни другарства за години напред. " Създават се връзки, които след това се развиват и поддържат в този живот. Вървете с гордо вдигната глава и знайте, че можете да постигнете всичко “, добави още тя.

Доцент Галина Иванова, която също е ученик на гимназията, пожела здраве и триумфи на учениците. " Съхранете положителните обичаи на нашето учебно заведение, одобрени в дълголетната му история и продължавайте да откривате нови вероятности “, добави още доцент Иванова.

Домакин на събитието бе шефът на учебното заведение Галина Бобева. " Трябва да се гордеете с делата на Баба Тонка и че сте ученици на тази гимназия. Бъдете упорити и отстоявайте всички ваши фантазии “, сподели Бобева и благодари на преподавателите за неуморния труд, творчеството, творчеството и знанията, които всеки ден дава на учениците.

Тържествената стратегия включваше посрещането на учебното знаме, както и осъществяване на " Хубава си, моя горо “ и " Тих бял Дунав “ от учениците от 5а клас. Отделно учениците от 7 до 12 клас също участваха в честването. Знаменосец бе Слав Монев, който се е класирал за присъединяване в националния кръг на олимпиадата по философия, а в 10 клас е бил първи на националния кръг на олимпиадата по история. По традиция учебното знаме бе съпроводено от две асистентки. Едната бе Ния Неделчева, която е ръководител на Младежкия парламент в Русе и доброволец на годината. Тя бе част и от тима на " Най-добрата образователна компания “ в България за 2021-а – " Кафеко “. Другата асистентка бе Илона Здравкова, която е взела участие в многочислени надпревари на районно и национално равнище.

В края на церемонията бяха наградени и 15 възпитаници за високи достижения на национални и интернационалните надпревари. Наградите бяха на името на " Дочо Дочев “, " Елина Цветинова Русинова “ и такива, отдадени на патронния празник.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР