Едно от най-големите и популярни летища в САЩ - международното

...
Едно от най-големите и популярни летища в САЩ - международното
Коментари Харесай

Основното летище на Ню Йорк вече не е сред най-големите в света

Едно от най-големите и известни летища в Съединени американски щати - интернационалното летище " Джон Ф. Кенеди " в Ню Йорк към този момент не се подрежда измежду 20-те най-натоварени в света.

То е изпреварено от интернационалното летище " Индира Ганди " в Ню Делхи, което дебютира измежду най-големите под номер 16, съгласно рейтингите на Международния съвет на летищата.

Индийското летище е най-бързо растящото в листата, като пътническият трафик се е нараснал с 14%. След него с растеж от 10% се подрежда аеропортът в китайския град Гуанджоу, който се изкачва с 2 места до номер 13.

 Снимка 349914
Източник:

Центърът на тежестта на международната авиация продължава да се измества на изток, като Китай и Индия ще се наредят измежду трите най-големи международни пазара на въздушен превоз до 2020 година, защото възходящите приходи в района вършат пътуванията по-достъпни.

Азиатско-тихоокеанският район евентуално ще има 3.5 милиарда пасажери до 2036 година, което е над 2 пъти повече от предстоящото за Северна Америка и Европа взети дружно, съгласно според прогнозите на Международната асоциация за въздушен превоз.

За да се оправят с тази детонация в търсенето, азиатските летища ще вложат към половина от плануваните общо 1 трилион $ за разширение и усъвършенствания на летищата по света, предвиждат австралийски специалисти.

 Летището в Пекин скоро ще е най-голямото в света
Летището в Пекин скоро ще е най-голямото в света

Китайската столица ще изпревари Атланта по брой пасажери

Усилията на китайските самолетни компании да прибавят повече директни полети към Съединени американски щати и Европа задържаха пътнически трафик на летищата от второ и трето равнище през предходната година. Търсенето на пътувания в Китай се чака да добави още 3 милиарда пасажери до 2040 година, което съставлява 21% от упования напредък на международния пътнически трафик.

Важно е да се означи, че в Ню Йорк, както и в други огромни градове, с изключение на главните, има и спомагателни летища. Често пасажерите избират точно тях. Общият трафик на трите огромни летища в Нюйоркската метрополия е нормално 2 пъти по-голям от този на " Джон Ф. Кенеди ".

Най-натовареното летище в света остава това в Атланта, само че то е единственото измежду 20-те най-големи, което регистрира спад в пътническия трафик. Водени от Тиендзин (25% повече пътници), китайските летища регистрират сериозен растеж на трафика. Забележително е представянето на аеропортите в Нанкин (15.5%) и Сиан (13%).

 Най-бързорастящото летище в Европа решително напредва към върха
Най-бързорастящото летище в Европа решително напредва към върха

С нови над 10 милиона пасажери за 2 години аеропортът в Амстердам гони Париж и Лондон

В Индия пътническият трафик в Калкута е скочил с 27%, до момента в който Хайдерабад е имал 20% растеж, а Бангалор - 13%.

Дубай е най-натовареното летище за интернационалните пасажери в света, следвано от " Хийтроу " в Лондон и летището в Хонконг.

Хонконг заема най-високото място при товарните транспорти по въздух, следван от Мемфис и Шанхай.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР