Едно от най-често срещаните женски заболявания е образуването на кокалче

...
Едно от най-често срещаните женски заболявания е образуването на кокалче
Коментари Харесай

Ето какво да направите, ако ви расте кокалче на крака

Едно от най-често срещаните женски болести е образуването на кокалче на крайници. То има унаследен темперамент и се предава извънредно по женска линия. Причина могат да бъдат пострадвания на краката и някои биомеханични фактори.

Признак за растящо кокалче е отклонението на палеца на открито, като не може да се върне на първичното си място. Самото място на появяването става алено и се възпалява.

Освен козметичен проблем, то основава болежка, което пречи на придвижването. Ставите стартират да се износват, което води до артроза и бурсит.

Днес има съвременни устройства, които облекчават болката и известни предписания, които работят профилактично.

Ето няколко метода за справяне с изпъкналата кост на крайници:

Начин 1
Намажете костта с животинска жлъчка, която се продава в аптеките. Това средство включва дейни ензими, които проникват през солевите отлагания през кожата и ги разтварят. Можете също по този начин да намажете възпаленото място с йод. Ефективна е и 15 минутна солна баня при стайна температура.

Начин 2
Можете да поставите върху костта парче речна риба. Курсът на лекуване продължава една седмица. Следващата седмица продължете с втриване на масло от ела.

Начин 3
За да ускорите метаболизма и по този метод да се избавите от непотребната пикочна киселина, използвайте запарка от бояджийски брош (1 ч.л. на чаша вряла вода), която се подготвя на водна баня за 10 минути. Приемайте два пъти дневно по 100 мл.

Начин 4
Можете да приложите към възпаленото място зелев лист или компреси от репей с терпентин.

Не забравяйте да се консултирате с доктор!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР