Едно от най-често повтаряните клишета е, че президентът има само

...
Едно от най-често повтаряните клишета е, че президентът има само
Коментари Харесай

Функциите на президента - инициативи, които сбъдват мечти

Едно от най-често повтаряните клишета е, че президентът има единствено представителни функционалности. Назад във времето президентската институция е посочила, че президентът е част от начинания, които освен не са официални, ами и сбъдват фантазии. Такъв образец е самодейността Българската Коледа, която минава под патронажа на президента. Това е една от най-известните. Но има и други, за които си коства да бъде разказано.

Няма елементарно начало на тази история.

" Аз бях на детска, брат ми на учебно заведение, пристигнаха и ни взеха, и ни закараха в Белоградчик в дома. При мен няма мама и тате, няма кой да ми дава, би трябвало сама да се боря ", съобщи Вержиния Малинова, студент в НСА.

Но след дадения старт, историята става такава, каквато си я напишеш. Вержиния знае какво желае от живота си и то се побира в едно изречение. Успех все пак.

" По през целия ден бяхме на игрището, брат ми ме възпламени по футбола и по този начин ", добави Вержиния Малинова.

И по този начин е поканена в женския футболен тим в Атлетико Лом. Печели купата в регионалния шампионат, и малко по малко, фантазията на Вирджиния я води към Националната спортна академия в София. За ново начало, което коства пари.

" Започнах работа в хотел в Рабиша. Цяло лято работих там, с цел да имам средства за новото начало ", споделя Вержиния Малинова.

Съдбата обаче ѝ се усмихва. Тъй като триумфът ѝ в учебно заведение и в спорта е реалност, притегля вниманието и на президентството.



Президентът дава на Вержи стипендия по самодейността Подкрепи една фантазия, с която новото начало за нея в София е по-лесно. От две години проектите ѝ са смели не все пак, а поради всичко, което може.

Президентите на България обратно във времето са започвали и други такива начинания, които поддържат младежите. В една от тях основната роля е на бързия разум.

" Както Айнщайн споделя Бог не си играе на зарове няма случайности ", добави доцент доктор Венелин Тодоров, Българска академия на науките.

И премията, която президентът му връчва въобще не е случайност. Той е изчезващ тип. Млад академик, който мечтае да прави просвета в България. И светът към този момент знае за него.

" Успяхме да създадем едно усъвършенстване. Може да се каже, че това е международен връх по отношение на досегашните разработки ", добави доцент доктор Венелин Тодоров.

Той намира решение на дълго търсения отговор на математическа задача в квантовата механика. Със своя екип усъвършенства и формулата, която би помогнала при битката с мръсния въздух. За това и за своите предходни достижения един ден получава позвъняване от екипа на президента.

" Беше цялостна изненада, тъй като тази премия в действителност 17 години не е давана на академик, приключил и работещ в България. Посветих премията на майка ми. Именно майка ми изигра основна роля - тя изигра роля да отида от Русе в София. Аз се опасявах от огромния град, в действителност щях да си остана в Русенския университет ", сподели още доцент доктор Венелин Тодоров.

Извън строгия президентски звук, отвън формалните срещи и протокола, всички президенти са имали силата да пишат и такива истории тук ще създадем компилация от някакви фрагменти с всички президенти и някакви официални подписи, срещи, в които място за боязън няма.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР