Едно от многобройните усилия на Google за ускоряване на интернет

...
Едно от многобройните усилия на Google за ускоряване на интернет
Коментари Харесай

Новият стандарт за по-бърз интернет на Google вече е официално приет

Едно от многочислените старания на Гугъл за ускорение на интернет връзката към този момент даде своите резултати. От CNET оповестяват, че Работната група за интернет инженерство е разгласила QUIC (Quick UDP Internet Connections) стандарта на Гугъл като формален интернет стандарт, сигнализирайки, че технологията за по-бързо предаване на данни е задоволително одобрена, с цел да се употребява на необятно равнище.

Технологията дейно замества досегашната TCP, която ръководи метода, по който данните се слагат в адресирани пакети, маршрутизират се и се връщат към тип на използваема информация. QUIC употребява по-бързия UDP протокол, като в същото време се гордее с по-кратко време за реакция, при трансфериране на информацията още веднъж до тип на използваема такава. Той също по този начин обезпечава по-бързи криптирани връзки и по-добро ръководство на мрежовите комутатори. С други думи, потребителите ще изпитат редица усъвършенствания, като основно това са по-сигурни визити на уеб страници, аудиовизуални чатове и мобилно сърфиране, което ще донесе и по-бърза връзка.

Това идва дълго време, откакто Гугъл показа за първи път QUIC като пробна добавка за Chrome през юни 2013 година и бързо го трансформира в главен метод за превозване на данни от приложения като Chrome до личните си сървъри. През 2016 година компанията показа QUIC на IETF за общоприетоо разглеждане.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР