Едно от исканията ще бъде отстраняването от длъжност на и.ф.

...
Едно от исканията ще бъде отстраняването от длъжност на и.ф.
Коментари Харесай

Правосъдие за всеки поиска отстраняването на Сарафов, докато те...

Едно от настояванията ще бъде отстраняването от служба на и.ф. основен прокурор Борислав Боби Сарафов, до момента в който приключат всички настоящи следствия против него, водени от специфичния прокурор за следствие на основния прокурор и неговите заместници.

 

Оттам изброяват и многочислените проблеми, които произтичат от неосъществената правосъдна промяна:

 

По местата си остава тотално компрометираният състав на ВСС;

Остава и Инспекторатът към Висш съдебен съвет, който е към края на втория си мандат, без да е получил такъв;

На поста си е също и и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов, против който текат две следствия за вероятно осъществени престъпления;

Не е определена Антикорупционната комисия, а и.ф. неин началник Антон Славчев бе дясната ръка на някогашния основен прокурор Сотир Цацаров.

 

От 1 март тази комисия получи проверяващи функционалности и към този момент се трансформира във втора прокурорска бухалка вместо в неутрален и ефикасен проверяващ орган за корупция и спор на ползи по висшите етажи на трите управляващи, акцентират от " Правосъдие за всеки ".

 

" Нека се съберем и кажем СТИГА ВЕЧЕ ШМЕКЕРИИ И ГРАБЕЖИ, ИСКАМЕ СВОБОДА И ПРАВОВА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА, в която властта произтича от народа и за народа ", молят от " Правосъдие за всеки ".

 

Мястото на митинга е пред Съдебната палата, където на четвъртия етаж се намират Върховната прокуратура и кабинетът на основния прокурор, " откъдето очевидно се реализира значително фактическата власт в страната от над 10 години ".

 

Денят е 16 април, вторник, от 18.30 часа.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР