Едно от големите предизвикателства пред бъдещото правителство ще бъде необходимостта

...
Едно от големите предизвикателства пред бъдещото правителство ще бъде необходимостта
Коментари Харесай

Иван Нейков: За новото правителство проблем ще е системата за социално подпомагане

Едно от огромните провокации пред бъдещото държавно управление ще бъде нуждата от нов метод за обществено подкрепяне, предвижда някогашният обществен министър Иван Нейков в изявление за Bulgaria ON AIR.

" Няма да има толкоз проблеми с пенсиите, колкото ще има проблеми със системата за обществено подкрепяне. Хората ще чакат поддръжка и огромният проблем ще бъде не да похарчим повече пари от предходната година, а да създадем такива услуги, за които хората ще кажат: Да, аз се усещам малко по-добре. " - разяснява той в предаването " Денят ON AIR ".

" Това, което ще бъде огромното тестване , не е да бъде спряна една рецесия. Една рецесия не може да бъде спряна, тя си има личен живот. Въпросът е да се дефинира правилно кои хора ще бъдат наранени от тази рецесия и да им помагаш на тях . Пари има да се помогне навръх тях. " - акцентира някогашният обществен министър.

Той посочи, че е оптимист, тъй като има нова генерация политици, а и има нова генерация гласоподаватели, които знаят какво желаят.

По думите му, огромна част от обществените домове са в положение да обезпечават качествена услуга, само че би трябвало да се огледа дали не се е трансформирал методът на живот на хората.

Според него, повода за пожара в дома за възрастни хора в село Рояк ще излезе някоя техническа нередовност.
 Девет жертви на пожар в дом за възрастни хора в провадийско село Обновена
Девет жертви на пожар в дом за възрастни хора в провадийско село

Около 60 души са настанени в общественото заведение

" Това е нещо предизвестено. Една доста огромна част от всички сходни места за даване на услуги са в дребни обитаеми места в остарели здания. Това е от десетилетия. Всяка постройка има някакъв живот, който свършва в един миг и стартират проблемите. Много малко са случаите, в които имаме нови пространства, в които се дават съответните услуги. " - уточни той.

Бившият обществен министър означи, че скандинавските страни са се отказали от това да събират възрастните хора на едно място, а от ден на ден услугите се дават в дома на възрастния човек.

" Хората, които живеят в обществените домове сега имат и храна, и отопление. Бюджетът покрива всички разноски. Времето сподели, че едно от белите петна, които би трябвало последователно да бъдат преодолявани, е основаването на стандарт или осъвременяването на стандарта на услугите . Когато тези стандарти не се съблюдават, тогава този, който дава услугата, би трябвало да бъде лишен от това право. " - съобщи Нейков.
 Добавката от 50 лева - обществено подкрепяне, а не част от пенсионната система
Добавката от 50 лева - обществено подкрепяне, а не част от пенсионната система

Истината е в цената на труда съгласно Иван Нейков
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР