Едно от големите предизвикателства на отворения пазар на труда е

...
Едно от големите предизвикателства на отворения пазар на труда е
Коментари Харесай

Има ли правилен отговор на въпроса каква заплата очаквате при явяване на интервю за работа?

Едно от огромните провокации на отворения пазар на труда е търсенето на работа и явяването на изявление. Цяла просвета е по какъв начин да се държите по време на " препитването ", тъй като за една позиция у нас нормално се борят десетки претенденти. Експерти влизат в помощ на търсещите, ето и препоръките, предоставени от NOVA.

Разкажете ни за сложна обстановка в работата и по какъв начин я преодоляхте


Този въпрос постоянно се употребява, с цел да се оценят уменията ви за решение на проблеми и до каква степен се справяте напрегнат.

Примерен отговор : " Шефът ми имаше незабавен фамилен проблем и трябваше да отсъства от офиса за две седмици без авансово съобщение. Най-големият ни клиент към този момент беше възнамерявал да посети офиса ни през това време, с цел да чуе показване на рекламна акция, и се притесняваше, че никой различен в офиса няма да е в течение на плана преди крайния период. Насрочих неотложен видеоразговор с клиента, с цел да го уверя, че ще мога да показва презентацията на моя началник на срещата. Дори направих по този начин, че да загатна съответните параметри на акцията, които клиентът е показал. Срещата протече по проект и ние спечелихме акаунта ".

Как се справяте със напрежението и измененията

Начинът, по който се справяте със стресови обстановки и се адаптирате към измененията, е индикатор за способността ви да решавате непредвидени проблеми и да усвоявате нови процеси. Работодателите желаят да наемат претенденти, които реагират градивно на напрежението и са подготвени да тестват нови решения, тъй че е значимо отговорът ви на този въпрос да демонстрира личностно израстване. Дайте отговор, който показва способността ви да запазвате успокоение напрегнат и да се адаптирате към нови процеси.

Примерен отговор : " Успявам да запазя успокоение, като първо се концентрирам върху по-голямата картина и по-късно деля плановете си на по-малки задания. Винаги стартирам, като дефинирам крайната цел, която се пробвам да реализира. Оттам върша лист с краткосрочни и дълготрайни дейности, които ще ме доведат до крайната цел. "

Успявате ли да овладявате споровете на работното място

Работодателите задават този въпрос, с цел да оценят отзивчивите ви умения, уменията ви за решение на проблеми и до каква степен добре се справяте със напрежението. Добрият отговор ще илюстрира миг, в който сте се изправили пред затруднение, запазили сте успокоение и сте работили за продуктивно решение.

Примерен отговор : " Работех като началник на IT план и един чиновник непрекъснато закъсняваше с осъществяването на дилемите. Когато се обърнах към него, той се отбрани, по тази причина резервирах успокоение и признах, че периодите са предизвикателство, и попитах по какъв начин мога да му оказа помощ да отговори на упованията. Той ми сподели, че е бил включен в различен план, тъй че се срещнах с другия началник на плана и стигнахме до решение, което облекчи работното натоварване на техника. През останалата част от плана той свърши чудесна работа. Научих, че не всеки път знаеш какво изпитват другите и като имаш това поради, можеш по-добре да се ориентираш в споровете и да бъдеш по-полезен и подкрепящ сътрудник. "

Кое е най-голямото ви достижение

Може да се окаже мъчно да посочите най-впечатляващото си достижение. Вместо това помислете за няколко достижения, които демонстрират вашата работна нравственос и полезности. Ако можете, изберете образци, които са свързани и с главните отговорности на отворената служба.

Примерен отговор : " В последната си роля управлявах цялото наличие на компанията в обществените медии. Забелязах, че други марки опитват с видеоклипове и виждат огромна ангажираност от страна на клиентите си, по тази причина попитах шефа си дали можем да създадем нискобюджетен тест. Тя се съгласи, тъй че изготвих на ниска цена видеоклип, който провокира двойно по-голяма ангажираност от тази, която нормално виждахме в нашите обществени канали. То също по този начин докара до конверсии, като 30% от феновете посетиха нашия уеб страница в границите на една седмица, откакто видяха видеоклипа. "

Как си представяте триумфа

Работодателите задават този въпрос, с цел да схванат по какъв начин вашето определение за триумф може да повлияе на задачите ви и на метода, по който ги мерите. Добрият отговор ще покаже, че знаете по какъв начин да определяте и мерите задачите си и сте подготвени да предизвиквате себе си и да работите интензивно, с цел да ги постигнете. Помислете за своите достижения, които са ви създали горди, за дълготрайните и краткосрочните си триумфи и за това по какъв начин компанията, с която организирате изявление, възприема триумфа. Дайте съответни образци за това по какъв начин сте постигнали триумф в предишното.

Примерен отговор : " Определям триумфа като осъществяване на задачите ми и упованията към мен. Чувствам се сполучлив и като оказвам помощ на моите сътрудници да реализират личните си цели, с цел да може компанията да бъде сполучлива. В предходната ми роля триумфът означаваше да превишавам седмичните квоти и да ползвам нови процеси, които повишаваха продуктивността и намаляваха времето, належащо за осъществяване на дилемите ни. "

Защо би трябвало да наемем точно Вас

Макар че този въпрос може да наподобява плашещ, интервюиращите нормално просто ви дават опция да визиите най-хубавите си качества за работата. Използвайте този миг, с цел да наблегнете преимуществата и умения си и да споменете всичко останало, за което не е станало дума по време на изявлението. Предварителното отработване на отговора ще ви помогне да звучите решително и ще затвърди отзивчивите ви умения.

Примерен отговор : " Мисля, че съм доста подобаващ за тази работа, тъй като съм мощно насочен към крайните периоди и се оправям добре в динамична работна среда. Споменахте, че предпочитате ежеседмични актуализации на статуса пред месечните, а това е нещо, което към този момент върша в актуалната си работа. Така че тази работа ми се коства реалистична във връзка с работното натоварване и нещо, което би било вълнуващо предизвикателство. "

Защо напускате актуалната си работа

Съществуват доста допустими аргументи за овакантяване на работа. Подгответе премислен отговор, който ще даде на интервюиращия убеденост, че сте обмислили смяната на работата си. Вместо да се фокусирате върху отрицателните аспекти на актуалната или предходната си служба, концентрирайте се върху бъдещето и това, което се надявате да спечелите на идната си позиция.

Примерен отговор : " Въпреки че правя оценка опита, който получих в актуалната си роля, няма никакви благоприятни условия за развиване и бих желал да продължа да си слагам провокации, като поемам повече отговорности. "

Каква е предстоящата от вас заплата

Интервюиращите задават този въпрос, с цел да се уверят, че упованията ви подхождат на сумата, която са планували за длъжността. Ако посочите диапазон на заплатата, който е извънредно по-нисък или по-висок от пазарната стойност на позицията, това основава усещане, че не знаете каква е цената ви.

Ето три метода да методите към този отговор:

Предоставете диапазон. Проучете типичния диапазон на възнаграждението за длъжността и определете своите граници в сходство с вашия опит и равнище на умения. Не забравяйте да уведомите специалиста по човешки запаси на компанията дали можете да лавирате. " Очакваната от мен заплата е сред 00 000 и 00 000 лева, което е междинната заплата за претендент с моето равнище на опит в този град. Въпреки това мога да лавирам. "

Включете благоприятни условия за договаряния. Възможно е да има други преимущества, екстри или форми на заплащане, които намирате за също толкоз скъпи, колкото и заплатата ви. " В момента спечелвам 00 000 лева и бих желал да увелича възнаграждението си, само че съм подготвен да обмисля и други форми на отплата, в това число заплатен отпуск и бонуси, с цел да увелича това число. "

Отклонете въпроса. Ако сте при започване на процеса на наемане и към момента се запознавате със спецификата на служебните отговорности и упования, може да желаете да отклоните въпроса за по-късен стадий от диалога. " Преди да отговоря, бих желал да задам още няколко въпроса, с цел да добия по-добра визия за това какво включва длъжността. По този метод ще мога да дава по-точни упования ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР