Едно от големите постижения на това правителство беше въвеждането в

...
Едно от големите постижения на това правителство беше въвеждането в
Коментари Харесай

Министър Иван Шишков: Интерконекторът е едно от големите постижения на това правителство

„ Едно от огромните достижения на това държавно управление беше въвеждането в употреба на интерконектора. Когато започнахме работа, намерихме недовършен градеж и демотивиран строител. Това беше конкуренция с времето. Това беше най-сладкото, което сме създали. Постигна се България да има газ на разнообразни цени ”. Това съобщи районният министър Иван Шишков в предаването „ Здравей, България ” на Нова тв.

Относно пътищата, Шишков сподели, че с цел да бъде спряно противозаконното строителство, възлагано от страната, той е предложил Изменение в закона за устройството на територията. Шишков изясни, че това не значи прошка.
„ Това значи, че ще има легален механизъм да бъде тествано. И това, което подхожда на нормата, да може да го употребяваме умерено ”, съобщи Иван Шишков.
Той обаче счита, че някогашните ръководещи не желаят това предложение даже да бъде прегледано.

„ Няма проблем да проверим сектор. Специално за 4 и 5 ЛОТ на „ Хемус ” сме създали актове и протоколи, знаем противозаконното строителство, което е осъществено. Но с цел да продължим процедурата ни би трябвало законов механизъм ”, сподели Шишков.
„ Започваме да вършим актове за нелегално строителство и ще глобяваме строителите. Другият абсурд е, че би трябвало страната да санкции сама себе си ”, сподели Шишков.

За автомагистрала „ Струма ”

„ Когато бях зам.-министър в предходния кабинет, открих свлачище малко преди Благоевград. То беше спряло строителството. Вече имаме план за подсилване на свлачището. Най-вероятно до дни ще го одобря и ще стартира укрепването. Това ще даде опция, най-вероятно до 3 месеца, единият тунел да бъде пуснат в употреба ”, сподели Шишков.
Той добави, че оптимистичните периоди за повсеместен вид на автомагистралата са пет години.

За автомагистрала „ Хемус ”

„ Още 16,5 км успяхме да въведем в употреба. Последният сектор от Боаза е въведен в употреба 2019 година Оттогава с изключение на говорене, нищо не се е случило. В първи, втори и трети ЛОТ периодите бяха края на 2023 година началото на 2024. Това, което откри служебният кабинет - не се плащаше на строителите. Имаше сериозен миг с първия ЛОТ, който беше най-напреднал, тъй като имаше едни греди, които градивно трябваше да бъдат сложени. Около Нова година това стана. „ Хемус ” стартира още веднъж да се строи ”, сподели Шишков.
Според него е неприятно, че е планувано най-късно да стартира строителството на ЛОТ 2.
„ 4 и 5 ЛОТ са заложници на това, че Народно събрание не желае да утвърди този закон. 4 и 5 ЛОТ са в Народното събрание ”, сподели Шишков.

Що се отнася до винетките, Шишков сподели, че поради случая „ Пролеша ”, е станало ясно, че има огромен проблем в ТОЛ системата. По тематиката се придвижва законопроект, който планува до 3 санкции на година.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР