Едно от двете деца, които пострадаха в катастрофата на АМ

...
Едно от двете деца, които пострадаха в катастрофата на АМ
Коментари Харесай

Екипът на Пирогов се грижи да двете деца от сръбския автобус

Едно от двете деца, които пострадаха в злополуката на Автомагистрала Тракия и бяха превозени в " Пирогов ", сега се оперира. Това стана ясно от брифинга на здравния министър Асен Меджидиев. Транспортът протече обикновено, изясни той. Едно от децата е било в по-тежко положение. Двете деца бяха настанени незабавно с добра организация в болница " Пирогов ", посочи министърът.

Детето, което се оперира, е с политравма, с фрактура на таза и бедро, с разкъсвания, с контузионен бял дроб.

Другото детенце, което тази заран не беше в положително положение и което не беше неконтактно, с висока температура, след настаняването в Пирогов към този момент е по-добре и положението му е овладяно " В момента е контактно ", акцентира лекар Меджидиев.

Той няма информация дали околните на децата са пристигнали в България. В Стара Загора доста от околните на децата са били на място. В 6.00 часа дошъл и министърът на опазването на здравето на Сърбия. С него минахме визитация и видяхме всички потърпевши лица и по-късно посетихме хотела, в който през нощта са настанени останалите деца, които бяха с леки пострадвания и не се постановяваше хоспитализация, изясни Асен Меджидиев.
 14 души от сръбския рейс са настанени в болница Обновена
14 души от сръбския рейс са настанени в болница

Шофьорът е арестуван

Той благодари на Министерство на защитата, на Министерство на вътрешните работи и на Министерство на външните работи за организацията на превоза и на Бърза помощ - София, които са организирали екипи от лекари в почивен ден, с цел да не се оголи спешността на столицата. Пет екипа на Бърза помощ са отпътували за Стара Загора, сподели здравният министър.

" Днес е денят на спасението. Ние го честваме в памет на лекари, които са починали по време на осъществяване на дълга си. Искам да прикани обществото да поздравим нашите лекари, в това число Бърза помощ, лекарите на Стара Загора, лекарите, които посрещнаха тук децата, съобщи още Асен Меджидиев.
 Основната версия за злополуката на Автомагистрала „ Тракия “ е човешка неточност
Основната версия за злополуката на Автомагистрала „ Тракия “ е човешка неточност

Това се удостоверява от следствието досега

Припомняме, че коли за спешна помощ с конвой, обезпечен от Министерство на вътрешните работи и здравното министерство, потеглиха от Стара Загора към ГКПП-Калотина, с цел да превозят децата след снощната злополука с рейс на автомагистрала " Тракия ". На ГКПП-Калотина децата ще бъдат поети от сръбските управляващи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР