Едно от антителата, което се появява в кръвта на хора,

...
Едно от антителата, което се появява в кръвта на хора,
Коментари Харесай

Холандски биолози откриха опасно антитяло в кръвта на хора с тежка форма на COVID-19

Едно от антителата, което се появява в кръвта на хора, прекарали тежка форма на коронавирусна зараза, не отслабва вируса, а провокира мощно инфектиране. До подобен извод са достигнали холандски биолози.
Възможните последствия и методите за битка с това учените са разгласили в публикация в електронната научна библиотека „ bioRxiv”, оповестява БГНЕС.

Учените са открили, че антителата от кръвната плазма на прекарали COVID-19 в тежка форма, които могат да се свържат с протеина на новия тип ковид, когато взаимодействат с клетките на макрофага, провокират доста мощен инфекциозен резултат. Това изяснява за какво сега, когато се „ включва” адаптивният имунитет, здравословното положение на доста пациенти внезапно се утежнява.

Според съществуващите данни, поради заразяване с ковид SARS-CoV-2 се нарушава работата на имунитета на болните, появяват се всеобщи възпаления, микротромби и други проблеми, които сами по себе си заплашват живота на пациента, а освен в композиция с COVID-19. Сега учените се пробват да открият за какво пораждат и по какъв начин да попречат на тяхното появяване.

Холандски молекулярни биолози са разгадали вероятната причина това да се случва. Освен това са разкрили и първите подсказки, че преливането на плазма от хора, преболедували COVID-19, може да бъде рисково за новите пациенти.

Учените изследвали антителата в кръвта на такива пациенти и открили, че демонстрират чудноват и рисков за здравето на индивида резултат. Антителата се свързвали с избран тип макрофаги, карайки ги да произведат огромно количество сигнални молекули, предизвикващи инфектиране.

Това значи, че антителата въздействат директно на държанието на имунните кафези.

Нарушенията в работата на микрофагите, провокирани от тези антитела, освен форсират възпалителните процеси, само че спомагат за образуването на тромби и нарушават активността на съдовата система. Всички тези проблеми се считат за главните причинители на затруднения при заразяване с COVID-19.

Биолозите съумели да подтиснат тези реакции благодарение на R406 – един от съставените елементи на фостаматиниб, употребен за лекуване на имунна тромбоцитопения.

Всичко това значи, че сходни на R406 препарати може да бъдат употребявани за лекуване на COVID-19, както и че поражда нов източник на заплаха за болния при лекуване на коронавирусна зараза с преливане на кръвна плазма. /БГНЕС
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР