ЕДНО НЕЗБРАВИМО ЛЯТО Изложба живопис на СТЕФАН ХАДЖИ-НИКОЛОВ Откриване – 18.30 часа 31.08./

...
ЕДНО НЕЗБРАВИМО ЛЯТО
Изложба живопис на
СТЕФАН ХАДЖИ-НИКОЛОВ
Откриване – 18.30 часа 31.08./
Коментари Харесай

Изложба живопис Едно незабравимо лято в галерия Арт Маркони

„ ЕДНО НЕЗБРАВИМО ЛЯТО "

Изложба живопис на

СТЕФАН ХАДЖИ-НИКОЛОВ

Откриване – 18.30 часа 31.08./ четвъртък /2023 година

От доста години изложбите на Стефан Хаджи-Николов, в изложба „ Арт Маркони ", ознаменуват края на лятото. Тази година той е решил да посвети на варненските си фенове една приказност от морски импресии, наситена с страстта на лятото. Цветната му палитра е изваяла нежни раковини, загадъчните спирали на рапанчетата, лодки, поклащащи се в такт със знойните форми на летните девойки. Всяка от картините му е дребен роман за лятна обич, пръскаща безчет дребни сърчица, чиито искри дълго ще топлят въображението ни през зимните нощи. Крясък на чайки ни изтръгва от унеса и припомня, че няма безконечни неща. Вечен е копнежът ни по лятото, който в платната на Стефан, дава обещание ново сбъдване. За това палитрата му е заредена с най-оптимистични багри, връщайки ни красивите мемоари, които отнасяме с всяка мидичка, рапанче или красиво камъче. Стефан Хаджи-Николов не живее на море и вълнението от годишната му среща с него е съвсем ритуално. Той е бил на няколко фотографски пленера, с присъединяване на варненски модели, които е овековечил в своите картини. В тази галерия подчертава върху своите мемоари от лятото, незабележимите и ненатрапващи се елементи, които усещанията ни пренебрегват при гледката на възхитителни изгреви и залези или нежно обгръщащи съвършени тела талази. Тя е отдадена на дребните мигове, които значат доста!

Два дни по-късно / на 02.09/ събота/ 2023 година художникът още веднъж ще гостува в зала " Тихото гнездо " в Двореца Балчик. От 16.30 до 18.30 часа е вернисажът, на който ще бъде показана изложбата „ Илюзорно ". Експозицията ще остане в Двореца до 15.09.2023 година

Стефан Хаджи-Николов е роден през 1955 година в град Скопие, Северна Македония.

Завършва Академия за подготовка на преподаватели по живопис 1975 г в Скопие. Член на Съюза на художниците на Македония от 1984 година Цени българската живописна школа и не пропуща опцията да показва свои изложения в България /София, Пловдив и най-много Варна/. Последните седем години, годишно гостува в изложба „ Арт Маркони ".

Носител е на над 15 влиятелни, национални и интернационалните награди, като най-ценното самопризнание за него са: 2015 г- Национална премия за изцяло творчество „ 23-ти Октомври " и 2017 г- Награда на Скопие „ 13 –ти Ноември "

Тази година Стефан отбелязва 30 години от първата си независима галерия във Варна, като тази е тринадесета. В креативната си биография и записал внушаващата почит цифра от 88 независими изложения. Живее и работи в Скопие, Северна Македония
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР