Едно невнимание, неизгасена цигара, запалване на огън на нерегламентирано място

...
Едно невнимание, неизгасена цигара, запалване на огън на нерегламентирано място
Коментари Харесай

Над 90% от пожарите в горите са възникнали заради небрежност или бездействие

Едно нехайство, неизгасена цигара, запалване на огън на нерегламентирано място коства доста старания на лесовъдите и горските чиновници, които са отглеждали години наред една гора. Нека почитаме труда на тези хора, които нерядко рискуват и живота си, спасявайки гората. За това прикани изпълнителният шеф на Изпълнителната организация по горите (ИАГ) инж. Стоян Тошев по отношение на високите среднодневни температури и нараствания риск от пораждане на горски пожари.

Статистическите данни сочат, че повече от 90 на 100 от пожарите в горите са зародили заради немарливост, човешко деяние или безучастие. От ИАГ припомнят, че по време на пожароопасния сезон, който е разгласен в цялата страна, е неразрешено паленето на открит огън в гората и осъществяването на огневи работи на разстояние, по-малко от 100 метра от границите на горските територии, с изключение на на обособените и обозначени за тази цел места.

От Министерството на земеделието и храните и Изпълнителната организация по горите са подхванати нужните дейности и осъществени мероприятия, за предварителна защита и запазване на горите от пожари. Завишен е контролът върху придвижването на коли, техника и хора в горските територии на страната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР