Едно неуспешно осиновяване промени съдбата на момче от дома за

...
Едно неуспешно осиновяване промени съдбата на момче от дома за
Коментари Харесай

Как едно неуспешно осиновяване промени съдбата на малко момче

Едно несполучливо осиновяване промени ориста на момче от вкъщи за сираци в село Петрово. Бойко Гренцке стига до летището със своите бъдещи американски родители, само че там те го изоставят. Днес порасналото момче следва задача – да оказва помощ на бездомни животни.

Бойко Роджър Гренцки е името му, само че остарялото е Бойко Камелов Петров.

Американската фамилия Бойко получава, когато е на 6. Роджър и Дебора Гренцке желаят да осиновят момче от България. След тригодишна борба с институциите получават Бойко. И по този начин той си потегля от вкъщи за сираци в Петрово, само че стига единствено до летището. „ Те са избягали американците, еми, не знам, изяснявам си го, тъй като хората или са се уплашили или през това време нещо се било случило. И преводачката ми е казвала, че съм бил плакал, само че допускам, че нещо е имало, с цел да се случи това нещо”, споделя Бойко. Защо мощният детски рев е уплашил фамилията, Бойко не знае, тъй като оттогава до момента, когато е на 31 година, той не е виждал фамилията си по документи.

„ Нито Дебора, нито Роджър. Даже не съм ги виждал. Аз от тях пари не желая. Просто желая да ги намерим, да ги помоля и те да станат част от нашата идея и така”, споделя Бойко Гренцке.

След два несполучливи опита да бъде осиновен, през днешния ден за свое семейство смята 40 кучета. Били 150, само че множеството намерили дом. За останалите се грижи той в особено направени заграждения. Идва в 9 ч. сутринта. „ Свършвам и оттова слизам да крънкам по компаниите в Благоевград, които ме познават, само че пари аз не искам, отиват и заплащат храната в склада дадените евентуални спонсори и така”, изяснява Бойко и добавя:

„ В живота си доста съм измъчен. Господ ми сподели просто да оказвам помощ, да върша положително, тъй като не всичко е пари в тоя живот”. Не се отхвърля, макар заболяването си– поради суровите условия на живот има непрекъснати болки в гръбнака и върви наведен. Вярва, че благодарение на положителни хора ще успее да реализира задачата си.

„ Да си направя личен подслон и там да работят някогашни ученици на домовете за сираци и по този метод да ги интегрираме, да сме част от това общество по този начин наречено интегрирано и до в този момент се боря”, сподели Бойко Гренцке. А по-късно ще намерения да сътвори и семейство. „ Аз още от вкъщи си имам другарка. Обаче на мен целта са ми кучетата, на последно място са момичетата”, изясни Бойко.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР