Едно нещо знаем със сигурност за Омикрон - той е

...
Едно нещо знаем със сигурност за Омикрон - той е
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Омиккрон може да измести Делта

Едно нещо знаем сигурно за Омикрон - той е по-заразен, т.е. по-лесно се популяризира. Това сподели пулмологът доктор Александър Симидчиев в предаването „ Тази събота " по бТВ. Според него място за суматоха поради Омикрон няма, защото към този момент дълго съществуваме с този вируса и неговите разновидности.

Симидчиев разяснява, че има данни, че въпреки и по-заразен, вирусът се прекарва по-леко. Поради тази причина той може да измести по-тежко протичащия Делта вид, което е добра вест, в случай че тя се удостовери. Второто нещо, което също е мотив за оптимизъм по думите му, е, че една от компаниите, производители на моноклонални антитела, е потвърдила, че антителата, създадени от нея, не престават да работят и на Омикрон, което в прочут смисъл демонстрира, че евентуално и имунизациите ще работят на същия вид. „ Т.е. той не е чак толкоз друг, че да избяга от имунизациите изцяло. Може да е малко по-ниско, вместо 70% отбраната да е 60%, само че към момента имаме задоволително отбрана от имунизацията ", разяснява пулмологът.

По думите му хората с трета доза ще бъдат предпазени в забележителна степен от разновидността Омикрон, защото тя качва антителата и ги прави по-устойчиви.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР